Prøv Procycling Pluss idag

NY PÅ LAGET: Syver Wærsted mener Kurt Asle Arvesen er proff i alt han gjør. FOTO: Uno-X Hydrogen Development Team.

Arvesen tilbake i norsk sykkelsport

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.10.16 12:38

Del på    

Forlater Team Sky.

(procycling.no): De siste ukene har det norske utviklingslaget Uno-X Hydrogen holdt samtaler for å få en ny sportslig leder på plass foran neste sesong.

Tirsdag kunne laget offentliggjøre at Kurt Asle Arvesen hadde takket ja til tilbudet. Han avslutter samtidig sitt virke som coach og sportsdirektør hos Team Sky.

– Dette er en stor dag for laget vårt, men også for norsk sykkelsport. At vi får hjem slike ressurspersoner for å bidra med utviklingen av norske syklister, det synes jeg er stas, sier Jens Haugland på vegne av Uno-X Hydrogen Development Team til procycling.no.

Overgangskupp

Haugland mener de har gjort litt av et kupp på overgangsmarkedet.

– Hva kan du si om hvordan prosessen har vært for å få dette til å gå i orden?

– Vi fikk et signal om at han kanskje vurderte andre løsninger i egen hverdag av familiære årsaker etter at han har vært mye ute på reise i mange år. Det ble starten på en god dialog som har vart en god stund. Arvesen representerer en sjelden rase i Norge både i kraft av hva han har gjort som sykkelrytter og bakgrunnen han har som leder i Sky-systemet. Det er ikke mange andre som matcher det. Det er en drømmesituasjon for oss og våre unge ryttere. Jeg tror du ikke finner mange blant utøvere, trenere og ledere som har beina sine så godt plantet på jorda som Kurt Asle Arvesen. Han kommer ifra Eresfjord og har klokkeklare holdninger hva gjelder hard jobbing for å oppnå gode resultater. Jeg har hundre prosent tillit til at han vil forvalte vår kongstanke, som er å bygge opp og utvikle unge ryttere med gode holdninger for norske kontinentallag og profflag utenfor landegrensene våre, sier Haugland.

Gikk til Sky i 2010

Etter seks år som rytter hos Team CSC og senere Team Saxo Bank, meldte Arvesen overgang til Team Sky foran lagets debutsesong på landeveien i 2010.

Les også: Uno-X Hydrogen lansert

Han ga seg som aktiv rytter to år senere, og har siden hatt lederverv i det britiske storlaget.

Nå blir han altså ny sportslig leder i Uno-X Hydrogen-laget. Leonard Snoeks og en person med tilknytning til NTG på Lillehammer vil være lagets to sportsdirektører.

Team Uno-X Hydrogen Development Team ble presentert i forbindelse med årets Tour des Fjords. Samtidig ble det påpekt at dette var «et talentlag» og ikke et lag for «gamle slitere som har vært på veien i 20 år, og er på vei ned i karrieren».

Likevel signerte man altså Arvesen. 🙂

Laget har også blitt koblet til en overgang til 27 år gamle Krister Hagen (Coop-Øster Hus). Det vitner om høye ambisjoner.

– Ble dere litt undervurdert da planene ble presentert under Tour des Fjords?

– Nei, det håper jeg ikke. Det er viktig å være tydelig på grunnideen vår. Vi skal ikke bli et prokontilag eller det beste norske kontinentallaget. Vi skal bygge en struktur som jevnt over kan sende ryttere ut til Joker eller rett ut i proffverdenen. Det vil være vår visjon over tid, ikke å vinne fleste sykkelritt. Selv om vi også skal ha en plan for hvordan vi skal gjøre det. At vi henter hjem Kurt betyr ikke at vi endrer ambisjonsnivået. Jeg tror det vil ha en god effekt for unge ryttere at de får jobbe tett med et forbilde og en ressursperson fra norsk sykkelsport. Vi har ikke så mange av dem, og er kanskje litt sulteforet akkurat der, mener Haugland.

 

Tagget med: , ,

Les også disse