Prøv Procycling Pluss idag

ÅRETS FØRSTE: Thibaut Pinot, her i aksjon under Tour de la Provence, vant den siste etappen av Tour du Haut-Var. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Årets første seier for Pinot

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.02.19 16:57

Del på    

Den sterkeste opp Mont Faron.

(procycling.no): Tour du Haut-Var ble søndag avgjort med klatringen opp Mont Faron, utenfor Toulon. Den seks kilometer lange stigningen snitter åtte prosent, og det ble satt opp stort fart fra bunnen av.

Gårsdagens etappevinner og sammenlagtleder Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) fikk problemer halvveis opp stigningen og ble raskt distansert av en gruppe på syv ryttere.

Inn på den siste kilometeren angrep briten Hugh Carthy (EF Education First) fra gruppen og åpnet opp en luke. Carthy hadde imidlertid ikke kreftene til å holde hele veien til målstreken og mot slutten passerte både Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) og Romain Bardet (AG2R) ham.

Pinot var den med mest trøkk i beina og krysset målstreken med to sekunder tilbake til Bardet, mens Carthy ble nummer tre. Seieren sørger også for at 28-åringen stikker av med seieren i sammendraget.

LES OGSÅ: Pinot går 1500 kilometer på ski i året: – Verdifullt for å ikke bli lei

Lunke hadde ikke beina

Sindre Lunke (Riwal Readynez) og Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) var de norske innslagene i det franske etapperittet. Mens Holst Enger ikke var i foretrukket terreng, har Lunke figurert godt fremme.

Etter de to første etappene lå nordmannen som 15. mann i sammendraget, i sjiktet like bak topprytterne i rittet. Med en lengre stigning i avslutningen var det muligheter for å klatre på listene, men nordmannen lyktes ikke helt.

– Hadde håpt på topp 15 og klatre litt i sammendraget, men beina var ikke helt der i dag, dessverre. Fortsatt første etappeløp, så de kommer nok etterhvert, forteller 25-åringen til procycling.no.

Til slutt krysset han målstreken ett minutt og 55 sekunder bak etappevinner Pinot, på 25. plass. Det sørget for et fall til 18. plass i sammendraget, tre minutter og 57 sekunder bak.

Det er imidlertid positive ting å ta med seg fra rittet, med tanke på selskapet som ligger foran på listen.

– Franskmennene er i godt slag! Tapte litt mer enn jeg ville i dag, men men. Skal ta med meg den gode følelsen og kjøre offensivt neste helg.

Da venter to nye franske ritt, Classic de l’Ardèche (2. mars) og Royal Bernard Drome Classic (3. mars).

Tagget med: , ,

Les også disse