Prøv Procycling Pluss idag

SUVEREN: Julian Alaphilippe vinner etappe 2 i Tirreno-Adriatico torsdag. FOTO: Getty/Tim De Waele

Årets femte seier for Alaphilippe

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.03.19 16:26

Del på    

Franskmannen fortsetter storformen i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no) Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) kunne juble for seier etter en puncheur-vennlig finale på 2. etappe av Tirreno-Adriatico torsdag.

Franskmannen var storfavoritt til å vinne etappen, men beholdt roen lenge og rykket til med kun 200 igjen av den sju kilometer lange stigningen opp til mål ved Pomerance. Den nylige Strade Bianche-vinneren var suveren i avslutningen, etter godt forarbeid av lagkameratene i Deceuninck-Quick Step.

Greg Van Avermaet (CCC) ble andremann i spurten, foran Alberto Bettiol (EF Education First) som knep tredjeplassen foran Tiesj Benoot (Lotto Soudal).

Med femteplass på etappen tok Adam Yates over ledertrøya fra Micheal Hepburn, og forsvarte dermed Mitchelton-Scotts ledelse i sammendraget etter onsdagens lagetemposeier i Lido di Camaiore.

– I dag var en god mulighet for meg, derfor tok vi kontroll i finalen med hele laget og alt gikk perfekt for oss, sier Alaphilippe etter etappen.

– Vi tapte en del tid i går, så derfor hadde vi ekstra lyst til å vinne etappen i dag. Jeg pushet på full gas helt til mål. I morgen har vi en ny mulighet med Elia (Viviani), sier franskmannen, sulten med mer suksess.

– Det ble en taktisk finale, men vi hadde snakket om dette før etappen. (Jeg og Stybar) måtte jobbe sammen i finalen hvis det ble masse angrep. Det ble en del angrep og Styby  var med i gruppen som gikk til slutt, så jeg måtte bare sitte og kontrollere bak og satse på å gjøre en god spurt hvis det samlet seg igjen. Til slutt gikk det perfekt. Laget gjorde en strålende jobb og jeg er glad for å kunne levere såpass godt på slutten.

Deceuninck-Quick Step hadde skrudd på alle sylindre inn mot siste bakke, da var et tidlig brudd med fem ryttere allerede kjørt inn. Finalen dro seg virkelig til med et angrep fra Astana. I tandem gikk Jakob Fuglsang og Alexey Lutsenko til og sprengte feltet inn på de siste fire kilometerne.

Kilometeren senere kontret Primoz Roglic (Jumbo-Visma), og fikk følge av Lutsenko, Simon Clarke (EF Education), Tom Dumoulin (Sunweb) og Zdenek Stybar (Quick-Step). Lukene forholdt seg imidlertid små da kun Roglic var villig til å dra på videre. Feltet samlet seg igjen og seieren skulle avgjøres fra en relativt stor gruppe.

Dog uten Peter Sagan (Bora-hansgrohe), som punkterte rundt 20 kilometer før mål og fikk aldri kontakt igjen med feltet før bakken startet.

Van Avermaet åpnet spurten, men hadde ingenting å svare med da Alaphilippe sparket til. Franskmannen kunne ta seg god tid til å nyte seiersøyeblikket i det som var hans femte triumf og lagets 16. for sesongen.

Tagget med: ,

Les også disse