Prøv Procycling Pluss idag

SUPERHELG: Ladies Tour of Norway og Arctic Race of Norway går parallelt etter at rittene har inngått et samarbeid: Her er Hitec-Products under fjorårets Ladies Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Arctic Race og Ladies Tour inngår samarbeidsavtale: – Superhelg på sykkel

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.01.18 19:01

Del på    

Rittene går samme helg - alt blir direktesendt på TV 2.

(procycling.no): Ettersom Arctic Race of Norways opprinnelige dato på UCI-kalenderen krasjet med EM i Skottland, samt EM i friidrett, flyttet arrangørene rittet en uke senere. Dermed går Arctic Race fra 16.-19.august i år.

Sjekk alle etappene her!

Disse datoene arrangeres også WorldTour-rittet Ladies Tour of Norway. Begge rittene skulle i utgangspunktet bli direktesendt på TV 2s hovedkanal, og dette endrer seg ikke som følge av datoendringen til det nordnorske sykkelrittet.

Roy Moberg melder til procycling.no at det har vært en god dialog og prosess med de ulike aktørene: TV 2, Norges Cykleforbund, ASO og Arctic Race of Norway.

I en pressemelding utarbeidet av de to arrangørene, skriver de at de ønsker «å lage en unik superhelg på sykkel som vil sette sitt preg på hele sykkelverdenen».

– Vinn-vinn-situasjon

– Vi fikk en henvendelse fra Arctic Race for noen uker tilbake om å utvikle et konsept som gjorde det mulig å arrangere begge ritt samme helg i august. Arctic Race of Norway var opprinnelig terminfestet til helgen før Ladies Tour, men dette kolliderte både med EM på sykkel og EM i Friidrett, noe som slo negativt ut for rittet i nord.  Etter en god dialog hvor vi fremsatte våre krav og forutsetninger for et samarbeid, så konkluderte vi raskt med at dette vil være en god mulighet for å skape en ekstra «boost» også for oss, sier rittdirektør for Ladies Tour, Roy Moberg, i pressemeldingen.

Det vil bli sendt to timer direkte fra hvert ritt, med TV-studioer både i forkant og etterkant av begge rittene. Ifølge Moberg har dette stor betydning for interessen, både nasjonalt og internasjonalt, for begge rittene.

Knut-Erik Dybdal, daglig leder for Arctic Race of Norway, er også glad for samarbeidet som er inngått.

– Vi i Arctic Race er veldig glad for den positive responsen vi fikk fra Ladies Tour og Moberg når vi kom med vår henvendelse før jul om en felles arrangementshelg. En kollisjon med EM på sykkel i Glasgow ville ha vært uheldig for oss med hensyn til å få sterke lag og profilerte ryttere på startstreken. Nå ser vi frem til et godt samarbeid med Ladies Tour og vi skal gjøre vårt for at dette skal bli en skikkelig vinn-vinn-situasjon for begge ritt, forklarer Dybdal.

VAKKERT: Arctic Race of Norway har vært en stor suksess, og Roy Moberg ser frem til å samarbeide med rittet i nord. FOTO: AFP Photo/Jonathan Nackstrand

Tagget med: , , ,

Les også disse