KJEMPET I TOPPEN: Susanne Andersen. FOTO: Team Sunweb

Andersen med topplassering i Belgia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.03.19 16:21

Del på    

– Skulle ønske jeg fikk til et bedre resultat for jentene, sier Sunweb-rytteren.

(procycling.no): Susanne Andersen tok sin første topp ti plassering for sitt nye lag Team Sunweb onsdag, da 20-åringen bokførte seg med en sjuendeplass i det belgiske endagsrittet Danilith Nokere Koerse.

Rittet ble vunnet av nederlenderen Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg), som på det tøffere brosteinsoppløpet Nokereberg spurtet forbi Lisa Klein (Canyon SRAM Racing). Belgiske Lotte Kopecky (Lotto Soudal) rundet av podiet med sin tredjeplass.

Det 121 kilometer lange rittet fra Deinze til Nokere ble for første gang arrangert på damenes UCI-kalender, med fem runder lagt til området rundt målbyen pepret med brostein og rullende terreng. Team Sunweb prøvde å lage et tøft utskillelsesritt, men lyktes ikke med å splitte feltet og endte opp med å skifte fokus til massespurt med Andersen i hovedrollen.

– Vi prøvde å angripe i de tøffe partiene av løypa for å gjøre det til en tøff dag, men de andre lagene hadde ikke samme tilnærming og det var vanskelig å komme av gårde, sier Andersen etter sitt første toppresultat for Team Sunweb.

– Vi endret fokus til å gjøre en spurt på de siste kilometerne, men det var ganske kaotisk før Nokereberg og vi mistet hverandre før bunnen av bakken.

– Jeg startet spurten litt for langt bak og klarte ikke å finne plassen og farten jeg trengte til å gjøre en spurt. Skulle ønske jeg fikk til et bedre resultat for jentene i dag siden de jobbet hardt.

Det norske laget Hitec Products hadde Chanella Stougje med i spurten. Den nederlandske rytteren endte på 15.plass.

Andersen sesongdebuterte for Team Sunweb i det spanske etapperittet Setmana Ciclista Valenciana. I helgens WorldTour-start i Ronde van Drenthe sto Stavanger-jenta av. Andersen er aktuell for helgens Dwars door Vlaanderen i Belgia.

Tagget med: ,

Les også disse