Foto: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

Andersen påkjørt av bil etter målgang

Procycling
Tips meg

Publisert 10.10.16 16:58

Del på    

Det norske VM-håpet fraktet bort fra ulykkesstedet i ambulanse, ifølge TV2.

Susanne Andersen kjørte inn til en 13.plass på juniorenes tempo i VM mandag morgen. På veien tilbake til rytterhotellet i Doha ble Andersen påkjørt av en bil. Ifølge rapporter fra TV2 skal det norske medaljehåpet ikke være alvorlig skadet.

– Det går bra. Heldigvis er det ingen brudd. Jeg er litt sjokkert selvfølgelig. Jeg tror jeg var veldig heldig, sier Andersen til TV2.

– Jeg har bare en del sår og vondt i ankelen. Den er vanskelig å røre på. Vi tok bilder av den, men var det ingen brudd. Det er jo lovende.

Sportsjef i Norges Cykleforbund Hans Falk opplyser at Andersen ble påkjørt bakfra ute på motorveien på vei tilbake til landslagets hotell. Andersen syklet med Norges servicebil bak seg, men da 18-åringen skulle svinge av veien kom hun bort fra den norske bilen.

Andersen skal sykle fellesstart i juniorklassen fredag, hvor hun er en av favorittene til å ta medalje.

– Jeg skulle svinge til venstre og hadde lagt meg i venstrefilen. Så kom det en bil bakfra som smalt inni meg, sånn at jeg gikk ned i bakken.

– Først ble jeg veldig redd for (fellesstarten) fredagen og at jeg ikke kunne sykle. Men så merket jeg at jeg ikke hadde veldig vondt noen steder, sier Andersen – som forholder seg optimistisk med tanke på fredagens fellesstart.

– Jeg er litt usikker. Jeg tror det skal gå fint. Nå må jeg bare ligge med beina høyt og satse på at ankelen blir bra igjen. Det er bare den som gjør vondt. Så lenge jeg får bevegelse tilbake i den, så tror jeg alt skal gå bra.

Ikke alvorlige skader
Landslagslege Stein Ørn beskriver skadene som ikke alvorlige.

– Det er typiske slag- og skrubbskader man får etter en påkjørsel, som egentlig er bedre enn hva man kunne fryktet. Heldigvis ikke noe mer alvorlig, sier Ørn til TV2.

– Nå trenger hun et døgn med ro og nedkjølig, og så avlastning og litt fysioterapi. Så får vi håpe hun kommer på seg på den tiden, sier Ørn – som bemerker at hendelsen skal etterforskes av lokale myndigheter.

Andersen kommuniserte ikke med sjåføren som kjørte på henne, men fikk høre at han oppførte seg dårlig.

– Det er en del galmannskjøring. Men slik er det litt over alt. Vi må ta forhåndsregler. Vi var litt uheldige denne gang.

– Jeg fikk ikke snakket med bilføreren, men jeg fikk beskjed etterpå at han hadde oppført seg veldig dårlig. Han brydde seg ikke i det hele tatt og tok seg bare en røyk etterpå. Men det er ikke mitt problem nå, sier det norske medaljehåpet.

 

Tagget med:

Les også disse