KVINNELØFT: Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn er to av rytterne som nyter godt av den nye stipendordningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Andersen ble påkjørt av politimann

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.11.16 13:52

Del på    

Sykkelforbundet våget ikke anmelde saken.

(procycling.no): På vei hjem fra VM-tempoen i Qatar i forrige måned ble Susanne Andersen (18) kjørt ned bakfra av en bil.

Det Norges Cykleforbund (NCF) valgte ikke å få ut med var at sjåføren var fullt påkledd uniform og trolig hadde rank som en slags offiser i ørkenstaten.

I etterkant av ulykken tok landslagssjef Carl Erik Pedersen bilde av både sjåføren og registreringsnummeret på bilen.

Bildet av sjåføren har TV 2 Sporten nå fått tilgang til.

– Hadde ikke kunnet forlate landet

I etterkant av ulykken var sportssjef Hans Falk i dialog med den svenske ambassaden i Qatar.

Der fikk de en klar anbefaling om ikke å gå videre med saken.

– Vi ble oppfordret til ikke å politianmelde saken og ble fortalt at vi da ikke ville komme ut av landet. Vi syntes det var best at Susanne kom seg hjem igjen, sier Falk til TV 2 Sporten.

For å komme seg inn i Qatar trenger man et turistvisum som varer i 30 dager.

Men reglene er også slik at man ikke får forlate landet om man leverer inn en anmeldelse eller på annen måte har en sak til behandling inne hos myndighetene.

Mener sjåføren gjorde det med vilje

Andersen slo ankelen kraftig under sammenstøtet, men kunne likevel starte fellesstarten kun fire dager senere. Der tok hun VM-bronse.

Falk går langt i å antyde at påkjørselen dreier seg om en bevisst handling fra sjåførens side.

– Jeg er overbevist om at det var en bevisst handling fra politimannen som kjørte rett på Susanne.

– Er ikke dette drøyt å påstå uten bevis?

– Jeg kan ikke si det helt sikkert. Men det var ingen bremsesport, og han var uten empati. I stedet fyrte han seg opp en røyk og pratet i telefonen uten å bry seg om jenta som lå på bakken og skrek.

Falk tror det kan ligge religiøse motiver bak handlingen:

– Vi ble opplyst om at det ikke er så uvanlig å bli nedkjørt som kvinner med bare ben. Det blir ansett som å være utfordrende kledd, sier sportssjefen i forbundet.

PS! Sykkel-VM i Qatar var ett av mange idrettsarrangementer har avholdt den siste tiden. I 2022 har landet fått tilslag på å arrangere Fotball-VM. Det oppholder seg nå flere millioner fremmedarbeidere i landet som jobber med å få de enorme stadionene klare i tide.

Tagget med: , , , ,

Les også disse