Prøv Procycling Pluss idag

FRANSK SEIER: Démare vant foran de to UAE-rytterne Riabusjenko og Kristoff (høyre). Foto: ©Jan Melicher/ Tour of Slovakia

Kristoff på podiet i Slovakia: – Tar det med meg som et positivt resultat

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.19 17:44

Del på    

Nummer tre i tøff motbakkeavslutning.

(procycling.no): Det ble igjen en kontrollert etappe inn mot avslutningen i Tour of Slovakia. Igjen hadde arrangøren også funnet en krevende avslutning, denne gang en 500 meter lang bakke à 7,2 prosent opp til mål i Hlohovec.

Der var det Arnaud Démare (Groupama-FDJ) som var raskest, men Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) viste at han også hadde bra trøkk i bakken og kjørte inn til tredjeplass. Lagkameraten Aleksandr Riabushenko kom på plassen foran.

– Jeg hadde et håp om seier, men Démare er god i slike motbakkeavslutninger og det var i hardeste laget for meg. Jeg stivna godt på slutten, men tredjeplass i en slik hard avslutning tar jeg med som et positivt resultat, sier Kristoff til procycling.no. 

–Démare gikk til og jeg prøvde å følge, men han var bare sterkere, sier 32-åringen.

Torjus Sleen ble beste Uno-X-rytter på 15. plass. Han avanserte dermed til tiendeplass i sammendraget, og har fremdeles ungdomstrøya i rittet, ett sekund foran Leon Heinschke (Development Team Sunweb). Kristoff avanserte på sin side opp til 13. plass sammenlagt.

Sammenlagt leder fremdeles Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) foran lørdagens avsluttende etappe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Uno-X igjen representert i bruddet

For tredje dag på rad kom fikk også det norske kontinentallaget Uno-X Norwegian Development Team med en rytter i bruddet.

Etter at Anders Skaarseth var i brudd på onsdagens innledende etappe og Idar Andersen prøvde seg på torsdagens etappe, var det Martin Bugge Urianstad som var Uno-Xs representant i bruddet på den 200 kilometer lange etappen. 

Bugge Urianstad var i brudd sammen med Gašper Katrašnik (Adria Mobil), Mateusz Grabis (Vostaer), og Kenny Molly (Wallonie-Bruxelles). Molly var i klatretrøya etter rittets første dag, men måtte se at Martin Salmon (Development Team Sunweb) tok over ledelsen i klatrekonkurransen på torsdag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

BRUDDET: Martin Bugge Urianstad i front av bruddet. Foto: © Igor Stancik / Tour of Slovakia

Feltet hadde god kontroll

Molly var først over de to kategoriserte stigningene halvveis på etappen, men manglet med det ett poeng på å ha like mange poeng som Salmon. Da gjenstod det fremdeles en kategorisert stigning syv kilometer fra mål, men bruddet ble hentet inn før den tid.

Bruddet fikk i det hele tatt aldri noe stort forsprang, med rundt tre minutter på det meste. Bak i feltet var det Deceuninck-Quick-Step og UAE Team Emirates som kontrollerte gjennom dagen og med 20 kilometer igjen hentet de bruddet.

På slettene inn mot målbyen ble det kjørt på flatene, hvor vinden gjorde det utfordrende, men alle de største favorittene satt med i første gruppe.

Med ti kilometer igjen gikk feltet inn i en bakke utenfor Hlohovec på 2,7 kilometer á 2,7 prosent. Der var mannen i klatretrøya, Martin Salmon, først over, mens også Uno-X hadde både Jonas Abrahamsen og Torjus Sleen blant de fire første. De store favorittene satt også med og da var det en gruppe på rundt 60 ryttere som skulle gjøre opp om seieren i bakken opp mot mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse