VANT IKKE: Alexander Kristoff åpnet Tour of Slovakia strålende onsdag, men klarte ikke å ta seieren på torsdagens etappe. Foto: Chris Graythen/Getty Images

Kristoff utenfor topp ti i teknisk finale: – Ønsket ikke å ofre alt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.09.19 18:28

Del på    

Rumensk seier i Tour of Slovakia.

(procycling.no): Torsdagens etappe i Tour of Slovakia ble avgjort i en massespurt etter nærmere seks timer på sykkelen, og på den tekniske og tøffe avslutningskilometeren inne i målbyen Ruzomberok ble det en tøff kamp.

Med drøyt 500 meter kjørte man inn i en liten bakke, før 180 graders svinger førte rytterne ut på det korte oppløpet.  

Der gikk det ikke helt veien for Alexander Kristoff, som ikke klarte å kopiere seieren fra onsdagens åpningsetappe. Istedenfor var det Eduard Grosu (Delko Marseille Provence) som tok seieren etter å ha angrepet i bakken. Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) og Arnaud Démare (Groupama-FDJ) fulgte nærmest, mens Kristoff endte like utenfor topp ti.

– Jeg kom for langt bak inn i de siste svingene, så det var helt sjanseløst. Vanskelig når man ikke vet avslutningen, men det er likt for alle. Jeg burde kanskje klart å være i en bedre posisjon, men jeg feiga litt ut. Det ble litt vel teknisk og farlig, sier Kristoff til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med onsdagens velt på tempoen i bakhodet og VM-fellesstarten rett rundt hjørnet ble han litt for reservert.

– Jeg ønsket ikke å ofre alt. Jeg gikk i bakken i går, så jeg hadde nok det også litt i bakhodet. Men beina var egentlig ganske bra, så vet jeg kunne gjort det ganske mye bedre. Så jeg blir jo litt irritert også, at jeg ikke kjørte med litt høyere risiko, men jeg så det var en del andre som også trakk seg litt i avslutningen. 

Lampaert overtok sammenlagtledelsen i rittet med de seks bonussekundene han fikk for andreplassen.

RUMENSK SEIER: Eduard Grosu vant i Tour of Slovakia. Alexander Kristoff kan skimtes i bakre del av bildet i hvit drakt og med rød hjelm. Foto: © Jan Melicher- Tour of Slovakia

Andersen i brudd

I et ruskete høstvær skulle rytterne gjennom hele 226 kilometere på torsdagens etappe i Tour of Slovakia, med fem kategoriserte stigninger de første 15 milene. Fra toppen av Strbske Pleso på 1246 meters høyde var det lett terreng inn mot mål, hvor et par bakker inne i målbyen Ruzomberok kunne by på utfordringer.

Det var flere angrep de første milene, og til slutt tre ryttere som kom seg av gårde i dagens brudd i etterkant av dagens første kategoriserte stigning etter 20 kilometer. Der var igjen Uno-X Norwegian Development Team representert, denne gang med Idar Andersen.

Andersen var i bruddet sammen med Martin Salmon (Team Sunweb Development Team) og Rémy Rochas (Delko Marseille Provence), et brudd som på det meste fikk et forsprang på ni minutter ned til hovedfeltet.

Andersen og Salmon viste seg som de beste klatrerne i bruddet og kjempet en iherdig kamp om klatrepoengene, men dessverre for Andersen var Salmon den beste og tyskeren kjørte seg dermed inn i klatretrøya. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

KAMP OM KLATRETRØYA: Idar Andersen utfordret Martin Salmon, men det var tyskeren som sikret seg klatretrøya. Foto: © Igor Stancik – Tour of Slovakia

Feltet sprakk opp i vinden

Med lett terreng de siste syv milene mot mål og en sammenlagtsituasjon WorldTour-lagene var ganske fornøyd med, gikk stigningene stort sett i et kontrollert tempo.

Over toppen av den siste bakken, Strbske Pleso, var forspranget kuttet ned til tre minutter.

Rochas måtte før toppen av samme bakke slippe Andersen og Salmon, noe som gjorde at det kun var de to rytterne igjen i bruddet. Feltet hadde dermed god kontroll på utbryterne, men det ble likevel kjørt hardt i utforkjøringen.

I et parti med mye vind sprakk nemlig feltet opp, etter Deceuninck-Quick-Step og Bora-Hansgrohe kjørte på i front. Kun 25 ryttere var foran i første splitt, men det hele samlet seg igjen etterpå.

Med 18 kilometer igjen ble Andersen og Salmon hentet inn igjen og dermed ble det en massespurt som skulle avgjøre etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse