TIL TOPPS: Julian Alaphilippe: Foto: Amaia Zabalo/Getty Images

Alaphilippe til topps i dramatisk San Sebastián-utgave

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.08.18 17:46

Del på    

Stygg velt satte flere favoritter ut av spill.

Det var et samlet felt som kom inn på de siste to milene i Clàsica Ciclista San Sebastián, men på flaten inn mot den siste stigningen gikk det en stor velt. En rekke av favorittene ble enten hindret eller gikk selv i bakken, og inn i den stupbratte stigningen opp Alto de Murgil var det et unormalt åpent ritt med mange tunge fravær.

Men den kanskje største favoritten av dem alle var der: Julian Alaphilippe kjempet seg opp på bakhjulet til Bauke Mollema mot toppen av bakken, før de sammen kastet seg ned mot San Sebastián. Mollema har i en årrekke kjørt bra i det baskiske éndagsrittet, med seier fra 2016. Alaphilippe hadde på sin aldri vunnet rittet, men hadde få problemer med å spurtslå Mollema på oppløpet. Dermed tok franskmannen sin åttende seier for sesongen og den 52. for Quick-Step Floors.

Anthony Roux spurtet inn til tredjeplass fra en mindre gruppe, 16 sekunder bak.

Stygg velt med 20 kilometer igjen

Med sin plassering én uke etter Tour de France, er Clásica Ciclista San Sebastián en spennende kombinasjon av klatrerne som kommer ut av touren på en god måte og nærmest helt uthvilte bein som er i ferd med å starte opp på en ny del av sesongen. Cyril Barthe (Euskadi-Murias) viste seg som den sterkeste i bruddet, mens angrepene bak i feltet ble nøytralisert relativt fort. Dermed var det er mer eller mindre samlet felt som kom inn på de siste fire milene og inn mot de siste to stigningene.

Der kom angrepene allerede før man startet på Alto de Arkale (2,6 kilometer à 6,2 prosent), og de fortsatte videre oppover bakken. Først over var Pierre Latour (AG2R La Mondiale), men igjen uten at det var noen store luker. På vei inn mot passering av mållinjen med 17 kilometer igjen, før den siste motbakketesten opp Alto de Murgil (1,8 kilometer med et snitt på 11,8 prosent), gikk det en stor velt.

Gorka Izagirre (Bahrain-Merida), Egan Bernal (Team Sky) og Mikel Landa (Movistar) var dem det gikk verst utover, og de ble alle liggende på asfalten i flere minutter mens de fikk legehjelp på stedet. Landa fikk blant annet en nakkekrage rundt seg, mens Eurosports kommentatorpar ved flere anledninger bad produsenten ba om å få fokus på rittet igjen. Flere andre ble også hindret av velten, og en ny velt gikk i bunn av Alto de Murgil.

Flere angrep i siste bakke

Denne gang var det Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin) som gikk i bakken og som sørget for at det ikke var mer enn rundt 30 ryttere som klarte å holde kontakt med teten i starten av stigningen.

Angrepene lot vente på seg blant favorittene, noe Antwan Tolhoek utnyttet og angrep med drøyt én kilometer til toppen. Team LottoNL-Jumbo-rytteren fikk besøk av Rudy Molard (Groupama-FDJ) mot toppen, mens favorittene holdt kruttet tørt til det var 500 meter igjen av bakken. Da satt Bauke Mollema (Trek-Segafredo) full fart, en fart som kun Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) klarte å matche.

Bak dem var det en gruppe med Tolhoek, Molard, Greg Van Avermaet (BMC) og Ion Izagirre (Bahrain-Merida) som tok opp jakten, men de maktet aldri å hente dem. Dermed ble det en spurt mellom Mollema og Alaphilippe om seieren, hvor franskmannen var best.

Tagget med: , , , ,

Les også disse