Prøv Procycling Pluss idag

SNAKKET SAMMEN UNDERVEIS: - Jeg håper du vinner den her, skal Julian Alaphilippe ha sagt til Jakob Fuglsang før det hele skulle avgjøres. (Photo by Nico Vereecken-Pool/Getty Images)

Alaphilippe foran Redoute: – Håper du vinner den her

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.04.19 11:11

Del på    

Franskmannen med spesiell kommentar til Fuglsang.

(procycling.no): Jakob Fuglsang avslørte etter sin fantastiske triumf under Liège-Bastogne-Liège at han kom i prat med Julian Alaphilippe før den hurtige inngangen til La Redoute.

Les også: Fuglsang fløy fra alt og alle i Liège

Ifølge dansken skal de to ha ønsket hverandre lykke til, men franskmannen skal også ha lagt til:

– Jeg håper du vinner den her, sier han til dansk TV 2.

Fuglsang og Alaphilippe har fulgt hverandre som skygger gjennom Ardennene. De to satt lenge i det som så ut til å være det «avgjørende bruddet» i Amstel Gold Race, før Mathieu Van der Poel kom ut av det store intet og snappet seieren, mens dansken ble nummer tre.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I La Flèche Wallonne angrep Fuglsang fra langt hold, men Alaphilippe svarte og klarte å holde 34-åringen bak seg over streken.

«Jeg håper du vinner i dag»

Opptrinnet ble også diskutert under den obligatoriske pressekonferansen med vinneren etter Liège-Bastogne-Liège. Denne gangen ble Alaphilippe satt kraftig på plass over Côte de la Roche-aux-Faucons av dansken – som deretter gikk solo hele veien inn til seier i Liège:

– Jeg satt på hjulet til Luis León Sánchez og han satt på hjulet til sine lagkompiser. Jeg kikket over mot ham for å se om jeg kunne tolke hvordan han følte seg, han kikket tilbake på meg og sa: «Jeg håper du vinner i dag». Jeg så tilbake på ham og sa «Takk, og lykke til». Jeg tror han visste allerede da at han ikke var helt på topp og at Côte de la Roche-aux-Faucons ville bli for hard for ham, uttalte Fuglsang ifølge Cycling Weekly.

Med snaue fem kilometer igjen kunne det gått riktig galt for en seiersjagende danske. I 50 kilometer i timen, på vei nedover mot sentrum av Liège fikk han sleng på sykkelen – og kun en mesterlig, instinktiv manøver for å rette sykkelen opp igjen gjorde at han unngikk det som trolig hadde blitt et svært hardt sammenstøt med underlaget.

Du kan se videoen av Fuglsangs spektakulære manøver her (video fra Liège-Bastogne-Liège/ASO:

Har dominert vårsesongen

Selv om det ble nederlag mot Fuglsang i Liège, takket Alaphilippe av 2019-våren med hodet høyt hevet.

De to har dominert kraftig siden Strade Bianche for sju uker siden.

Resultatene de har levert, er ekstremt imponerende lesning:

Strade Bianche: Alaphilippe 1/ Fugslang 2

Tirreno Adriatico: Alaphilippe seier på etappe 2 og 6 / Fuglsang seier på etappe 5

Milano-Sanremo: Alaphilippe 1/ –

Baskerland rundt: Alaphilippe seier på etappe 2 / Fuglsang 4 sammenlagt

Amstel Gold Race: Alaphilippe 4 / Fuglsang 3

La Flèche Wallonne: Alaphilippe 1 / Fuglsang 2

Liège-Bastogne-Liège: Alaphilippe 16 / Fuglsang 1

– Fuglsang fortjente seieren

Da Alaphilippe snakket med cyclingnews.com etter vårens siste monument, var det lite som tydet på at han hadde «gitt opp» før den siste bakken, samtidig som han bekreftet at han følte seg sluttkjørt i etterkant av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE DUELLER: På tross av at de er litt forskjellige som ryttertyper, har Julian Alaphilippe og Jakob Fuglsang havnet i mange tette dueller denne våren. Her kjemper de om tronen i La Flèche Wallonne, og da viste franskmannen seg å profittere på sine avslutteregenskaper. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– Det var en vanskelig dag, sa han og fortsatte:

– Men jeg visste at Roche-aux-Faucons var nøkkelen i dette rittet. Jeg var bare noen få meter unna å sitte med de beste. Været var ikke hva jeg foretrekker, men jeg var uansett med i finalen, sa han.

Alaphilippe forteller videre at han følte seg mindre eksplosiv enn tidligere denne våren. Han var også raus med komplimentene i retning av Fuglsang.

– Han fortjente seieren etter utallige dueller mot meg. Denne løypa passet ham bedre enn den i Flèche Wallonne gjorde, men jeg skal komme tilbake her senere for å prøve å vinne, lovte Alaphilippe.

Fuglsang endret mening

Den radikale løypeendringen trodde man i forkant kunne være med å åpne døra for ryttere med enda hvassere avslutning enn Alaphilippe, men det slo ikke inn denne gangen.

Det hadde nok også med regnværet å gjøre, samt at blant andre Astana og Quick Step ønsket å gjøre rittet hardt – i tillegg til Fuglsangs definitive farvel til «spurterne» over Roche-aux-Faucons.

Til slutt endte en «farlig mann» som Michael Matthews på 35.-plass, mens  Greg Van Avermaet ble nummer 52. Peter Sagan stilte ikke til start i Liège.

Fuglsang hadde også en interessant kommentar om løypeomleggingen før han sluttet seg til vinnerbanketten sammen med lagkompisene på Astana-laget:

– Kanskje jeg ikke likte den før start, men etter løpet liker jeg den.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse