SPARES: Daniel Hoelgaard skal ikke i aksjon under Milano-Sanremo, men kommer tilbake for FDJ senere i klassikerne. Foto: FDJ/Nicolas Götz

Aktuell for både Flandern og Roubaix

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.03.16 12:01

Del på    

Men Hoelgaard hviles under Milano-Sanremo.

(procycling.no): Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm sto av.

Det var bare FDJ-kompisene Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking som fullførte WorldTour-rittet Paris-Nice av de fem norske på start.

Hoelgaard klarte seg overraskende godt i fjellene på den sjette etappen, og utførte ellers oppgavene han ble bedt om underveis i rittet.

– Som førsteårsproff er det ofte bra å komme seg igjennom rittet og løse oppgavene man blir satt til. Tallene fra treningscomputeren viser også at dette var noen hakk opp fra tidligere utfordringer. Daniel viste framgang på alle parametere og satte nye peak-rekorder mot slutten av etapperittet, forteller trener Espen Aareskjold til procycling.no.

Madiot: – Han er fremdeles ung
FDJ inkluderte gjesdalbuen i bruttotroppen til Milano-Sanremo.

Det er nå klart at han ikke kjører årets første monument.

– Daniel er fremdeles ung og vil ikke delta under Milano-Sanremo, men han kommer til å kjøre de belgiske klassikerne, sier FDJ-sjef Marc Madiot til procycling.no.

I stedet planlegger laget et videre løp med E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, tredagers i De Panne, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Imponert av FDJ
Trener Aareskjold er imponert over måten 22-åringen blir tatt vare på i FDJ.

– Det er tidligere vært spekulert i hvordan det skulle gå med Daniel på et fransk lag. Vårt inntrykk så langt er meget bra, og vi gleder oss til fortsettelsen, forteller han.

TV 2 meldte under Paris-Nice at Hoelgaard har slitt med en mageinfeksjon det siste halvåret, men dette skal ikke ha relevans til beslutningen om å droppe Milano-Sanremo.

– Det dreier seg om en vurdering av totalsituasjonen. Det er andre som får muligheten der i år, sier Aareskjold.

Tagget med: , , ,

Les også disse