Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Pascal Ackermann har vært i storform den siste perioden. Foto: EPA/Andrzej Grygiel

Ackermann til topps i kaotisk spurt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.08.18 19:01

Del på    

Tyskeren fortsatte den strålende kjøringen på den andre etappen i Tour de Pologne.

Den andre etappen i Tour de Pologne endte i en ny massespurt og et nytt spennende oppgjør med opptrekkstoget til Quick-Step Floors og formsterke Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) i fokus.

I motsetning til gårsdagens etappe, var Quick-Step Floors ikke like mannsterke. Allerede med to kilometer igjen var det kun to ryttere foran Álvaro José Hodeg i front av feltet, noe som gjorde at colombianeren valgte å slippe opptrekker Michael Mørkøv av gårde inne på den siste kilometeren i et forsøk på å tvinge Ackermann fram. Sammen med tre andre ryttere fikk Mørkøv åpnet spurten noen metere foran de store favorittene, hvor Edvald Boasson Hagen var helt i front med 250 meter igjen.

Like bak satt Ackermann, som akselererte med Hodeg på hjul. Samtidig som tyskeren passerte Boasson Hagen, passerte de også forbi de fire rytterne i front. Dermed ble det store forskyvninger i fronten av feltet, med Ackermann og Hodeg som nærmest kjørte slalåm mellom rytterne, mens Boasson Hagen ble skvist og måtte bremse opp.

I front holdt Ackermann ledelsen hele veien inn mot mål og tok en ny seier like foran Hodeg, hans sjette seier for sesongen. Denne gang med Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) som nummer tre, mens Boasson Hagen endte på 14. plass. Rittets andre nordmann, Sven Erik Bystrøm, kom inn på 20. plass på etappen.

I sammendraget leder følgelig også Ackermann foran Hodeg etter to etapper.

Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo), Adam Stachowiak (Polen) og Kamil Gradek (CCC Sprandi Polkowice) gikk tidlig av gårde. Inn mot de lokale rundene i målbyen Katowice hadde både Bakelants og Biermans sluppet seg ned til feltet. Dermed var det bare tre ryttere igjen i bruddet på de siste milene, og med et spurtinteressert hovedfelt, var det aldri særlig tvil om hvilken vei det gikk.

Tolv kilometer før mål ble de tre hentet inn og dermed ble det en ny massespurt, hvor altså Ackermann viste seg som den raskeste.

Tyskeren må nok finne seg i å ha favorittstempel på mandagens etappe også, hvor det sannsynligvis venter en ny massespurt.

Tagget med: , , ,

Les også disse