NY SEIER: Pascal Ackermann gikk til topps i Brussels gater. Her fra en tidligere anledning. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ackermann fortsatte gjennombruddsesongen i Brussel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.09.18 16:20

Del på    

Kristoff og Holst Enger sjanseløse i spurten.

For første gang siden 2013 deltok Alexander Kristoff i Brussels Cycling Classic, hvor han hadde en fjerdeplass som best fra sine fire tidligere deltagelser.

Dermed hadde han muligheten til å ta sin første seier i det belgiske rittet, som endte i massespurten man forventet.

Der var både Kristoff og Sondre Holst Enger blant rytterne som skulle kjempe om seieren, mot blant andre Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors).

En ensom Kristoff havnet akkurat litt for langt bak da rytterne kom inn på en smal vei med drøyt to kilometer igjen. Ut på den siste kilometeren var han dermed ikke i en posisjon hvor han kunne kjempe om seieren.

Det hadde til gjengjeld Pascal Ackermann, som fikk et perfekt «opptrekk» da han gikk etter langspurten til Lorenzo Manzin (Vital Concept). På de siste hundre meterne var han overlegen og vant med god margin ned til Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

Seieren var den syvende for sesongen for 24-åringen, som har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.

På oppløpet gikk det også en stor velt, hvor både Démare og Holst Enger nærmest måtte stoppe helt opp. Kristoff kom noe lettere rundt, men var såpass langt bak at han tidlig ga opp i spurten og kom inn til en 14. plass.

En ny sjanse for de to nordmennene kommer i søndagens GP de Fourmies.

Naesen tok sjansen i brudd

Brussels Cycling Classic har ikke lengden fra den gang rittnavnet var Paris-Brussel, men 201,4 kilometere rundt den belgiske hovedstaden bød også på flere utfordringer underveis, med bakker, brostein og smale veier.

Klassikerstjernen Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) angrep allerede tidlig i rittet og var blant de seks rytterne som kom seg med i dagens brudd. Hovedfeltet hadde god kontroll på dem. En velt i tetgruppa gjorde at Lars Bak (Lotto Soudal) var den eneste i front med 15 kilometer igjen, og derfra og inn hadde hovedfeltet få problemer med å holde det samlet til en massespurt.

I front av feltet var det Groupama-FDJ som gjorde mye av jobben, hvor Daniel Hoelgaard var blant rytterne som ble brukt for å optimalisere Arnaud Démares seierssjanser.

Flere angrepsforsøk kom den siste milen, men ingen fikk noen luker av betydelig størrelse. Dermed endte det i en massespurt, hvor Ackermann vant.

Tagget med: , , ,

Les også disse