Prøv Procycling Pluss idag

PÅ SPORET AV NOE STORT: Primoz Roglic nærmer seg sin første etappeseier i Tour de France. EPA/LUIS TEJIDO

Roglic snøt Matthews for ny spurtseier

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 6.04.17 17:40

Del på    

Kom seg unna på de siste kilometerne på fjerde etappe i Baskerland rundt.

(procycling.no): Da et sterkt redusert hovedfelt så ut til å gå mot en spurt, klarte Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) å manøvrere seg i fra.

Den tidligere skihopperen dundret på med litt over to kilometer igjen, og rittleder David de la Cruz (Quick-Step) gikk etter. Mannen i den hvite ledertrøyen ønsket dog ikke å ta hele luken alene, og dermed fikk Roglic de meterne han trengte.

I siste sving gikk det også en velt i feltet, noe som ødela for feltets sjanser for å ta igjen slovenieren. Dette til Michael Matthews store skuffelse – australieneren hang med over en knalltøff stigning 12 kilometer før mål, og var den store favoritten til å ta seieren til Roglic kom seg unna.

Bak Matthews var Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) og Michal Kwiatkowski (Sky). De ble altså nummer tre og fire.

Ellers var etappen preget av flere velt, og ryttere som Steve Cummings og Dani Navarro måtte bryte. Alberto Contador gikk ned to ganger og måtte bytte sykkel i bunn av den siste stigningen, men kom likevel inn på samme tid med feltet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OPPSKRAPET: Alberto Contador slapp unna med skrubbsår etter veltene på den fjerde etappen. Spanjolen har, som avbildet, opprevet trøye på begge sidene av skulderen. EPA/LUIS TEJIDO

David de la Cruz beholdt ledertrøyen med et nødskrik. Spanjolen hadde tre sekunder til gode på resten av favorittene før dagens etappe, og Primoz Roglic kom i mål to sekunder foran resten av feltet. Dermed beholdt Quick-Step-rytteren trøyen med ett sekund ned til sin slovenske konkurrent.

Det er én nordmann med i rittet. Odd Christian Eiking (FDJ) kom inn på 70.plass, 3.37 bak vinneren.

Slik gikk det til

Starten på etappen var forholdsvis hendelsesløs. Et firemannsbrudd bestående av Thomas Skuijns (Cannondale Drapac), Amaël Moinard (BMC), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) og Jonathan Lastras (Caja-Rural).

De fikk aldri en veldig stor ledelse, og da rytterne entret den siste stigningen for dagen, en 5.6 kilometer lang bakke med 8 prosent i snitt, var bruddet hentet inn.

Det første angrepet kom i bunn av bakken, 18 kilometer fra mål, da Dimension Data sendte ut Serge Pauwels. I bunn av bakken måtte også Alberto Contador bytte sykkel, noe som førte spanjolen på etterskudd.

Pauwels fikk med seg flere ryttere, blant andre Nicholas Roche (BMC), men feltet fulgte på en lang strek. Til slutt klarte den irske mesteren å få noen meter, men ble hentet av Quick-Step som kjørte for David de la Cruz i ledertrøyen.

Flere angrep

Det neste angrepet skulle komme fra Roman Kreuziger. Orica-Scott-rytteren klarte å få luke, men neoproffen Enrico Mas gjorde jobben for kapteinen de la Cruz og tettet den kjapt.

Kontraangrepene kom fort: Primoz Roglic angrep, og rittlederen måtte følge selv. Da fulgte resten av favorittene, og med en gang det roet seg, gikk Simon Yates til. Dog var det ikke langt igjen til toppen, så det samlet seg noenlunde før nedoverbakken ned til mål.

I utforkjøringen klarte enda flere ryttere å komme opp, og det lå til rette for en spurt i en mindre gruppe. En som klarte å få kontakt med teten igjen, var Michael Matthews. Dermed var han en klar favoritt til å ta spurten i den baskiske byen Bilbao.

Roglic ga seg ikke, og prøvde seg på de siste tre kilometerne. Med litt over en kilometer igjen, klarte han å få den luken han trengte. Med en velt i siste sving i hovedfeltet, klarte slovenieren å holde unna. Matthews ble nummer to, kun et par sekunder bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse