SPURTSEIER: Biniyam Ghirmay vant den 3. etappen av La Tropicale Amissa Bongo. FOTO: La Tropicale Amissa Bongo

18 år gammel eritreer ble historisk

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 23.01.19 21:13

Del på    

Greipel jager fremdeles første seier i ny drakt.

(procycling.no): Den tredje etappen av La Tropicale Amissa Bongo endte i en ny massespurt. Niccolò Bonifazio gikk seirende ut av de to første etappene, og var igjen storfavoritt sammen med André Greipel, som jager sin første seier i Arkéa Samsic.

Den 98 kilometer korte etappen bød på få utfordringer. Et tomannsbrudd ble tidlig innhentet og Bonfazios Direct Energie tok kontrollen i hovedfeltet.

Inn mot den siste kilometeren sørget en knekker for å strekke feltet. Greipels tog havnet på halvdistanse og kom seg ikke tidsnok i posisjon. Bonifazio kom også til kort i spurten og endte på tredjeplassen, mens kampen om seieren stod mellom Biniyam Ghiramy og Youcef Reguigui.

Det ble en svært jevn duell mellom de to afrikanerne og til slutt måtte man benytte seg av målfoto for å kåre en vinner. Ghirmay strakte selvsikkert hendene i været og jublet, og det viste seg at intuisjonen til eritreeren var god, som hadde de nødvendige centimeterne på sin side.

18-åringen sykler sin første sesong som senior, men viste i fjor sitt potensial, da han ble nummer 15 og 13 på henholdsvis tempo og fellesstart for junior under VM i Innsbruck. Ifølge den pålitelige sykkelstatstikeren Cillian Kelly (@IrishPeloton på Twitter) er Ghirmay den første mannlige rytteren født på 2000-tallet til å vinne et UCI-kategorisert seniorritt.

La Tropicale Amissa Bongo fortsetter torsdag med en ny flat etappe.

Tagget med: , ,

Les også disse