SLET MED FARTEN: Cecilie Gotaas Johnsen slet med å holde høyt nok tempo til å kunne kjempe i toppen i Chrono Champenois. FOTO:: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg er nærmere nå enn tidligere

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 18.10.15 20:42

Del på    

Cecilie Gotaas Johnsen nummer ni i Frankrike etter tekniske problemer.

Mens Truls Engen Korsæth (Team Joker) vant herrenes U23-utgave av Chrono des Nations, havnet Cecilie Gotaas Johnsen noe lenger ned på resultatlisten. Hitec-rytteren ble nummer ni på damenes temporitt i Frankrike, 1´17 bak den russiske vinneren Tatiana Antoshina.

– Jeg følte meg bra, selv om det var litt verre vindforhold i år. Jeg hadde et lite teknisk problem med sykkelen, jeg har slitt med å få girene til å funke som de skal. Dette har vært et vedvarende problem som har kommet og gått, og på oppvarmingen i dag skjedde det igjen, sier 39-åringen til procycling.no.

Gotaas Johnsen fikk derfor ikke brukt girene slik hun ønsket under søndagens UCI-temporitt.

– Jeg sleit med å få brukt det siste giret, og det hadde jeg trengt i nedoverbakkene i dag. Der man er avhengig av å ha gode gir å jobbe med.

Ukrainske Hanna Solovey ble nummer to, 16 sekunder bak Antoshina. Ett sekund etter fulgte belgiske Ann-Sophie Duyck på en tredjeplass.

Målet innfridd
I fjor ble Gotaas Johnsen nummer seks, men 39-åringen legger ikke skjul på at målet hennes for rittet ble innfridd på tross av tekniske problemer.

– Det var en hardere startliste i år, så jeg var egentlig spent på hvordan det skulle gå, men topp ti var absolutt mulig.

– Det som motiverer meg er at hun som vant slo meg med seks sekunder i fjor, og vinner i dag. Hun har vært god i hele år, og tatt steg i vinter og i sesongen. Når det er mulig at hun får det til, bør det være mulig at jeg også skal få det til. Jeg må finne de rette tingene som gjør at jeg kan heve meg, sier Hitec-rytteren.

– Nærmere nå enn tidligere
Damenes utgave av Chrono des Nations var 20 kilometer lang, i en forholdsvis kupert løype.

– Jeg liker løypen godt. I dag var det en del medvindspartier hvor man må jobbe med tunge gir, der taper jeg mest. I bakkene er jeg bra, og jeg kunne ikke kjørt noe hardere fordi det hadde kostet andre steder.

– Jeg er nærmere nå enn tidligere, hvis man sammenligner resultatlisten.

Chrono des Nations var sesongen siste sykkelritt for Gotaas Johnsen, nå skal 39-åringen ta seg en uke fri før hun setter i gang med treningen mot 2016.

– Jeg er motivert til vintersesongen. Idretten har like faser, jeg må finne ut hva som skal funke for meg også får vi se om det gir utslag til neste år, avslutter Hitec-rytteren til procycling.no.

Komplett resultatliste kvinner elite.