Tips meg

Publisert 18.10.15 15:48

Del på

– Forholdene lå til rette for at jeg kunne kjøre fort i dag.

Truls Engen Krosæth (Team Joker) tok en fremragende seier i Chrono des Nations (U23) i Frankrike.

Team Joker-rytteren satte en imponerende vinnertid på 48,43 i den 38 kilometer lange løypen uten for Les Herbiers i Vendée-departementet.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde en god følelse. Det er deilig å avslutte sesongen slik, sier Korsæth til procycling.no.

22-åringen forserte traseen i sedvanlig stil, med lav kadens og stoisk sittestilling. Korsæth ledet på samtlige mellomtider, økte jevnt og trutt utover i rittet og krysset målstreken med god margin ned til nærmeste konkurrent.

– Jeg la opp løpet som normalt. Jeg åpnet nok litt hardt, og det var en del vind så det var vanskelig å vite hvor i løypen det var tøffest, men jeg klarte å gjennomføre rittet bra.

– Kan aldri forvente seier
Korsæth legger ikke skjul på at han hadde én stor fordel på sesongens siste temporitt.

– Jeg var den siste som startet, og fikk kjøre på tidene til de andre. Det er jo aldri feil.

– Man kan aldri forvente seier, men jeg hadde håpet på å kunne klare det. Forholdene lå til rette for at jeg kunne kjøre fort i dag, avslutter Korsæth til procycling.no.

Andremann Julian Braun (Team Kuota Lotto) havnet hele 59 sekunder bak, mens Louis Pijourelet (Team Vulco) ble nummer tre, 1,55 bak Korsæth.

Amund Grøndahl Jansen klokket inn på tiden 51,26. Det holdt til en 18.plass.

Sterk prestasjon av Borgersen
Reidar Borgersen representerte Joker-fargene i eliteklassen, der han innkasserte en tredjeplass i fjor. Med tiden 1.07,07, etter 51 kilometer, krysset tempo-veteranen målstreken på en foreløpig andreplass.

35-åringen ble til slutt nummer seks, 2,31 bak vinneren, regjerende tempoverdensmester Vasil Kiryienka (Team Sky).

Andreplass gikk til polakken Marcin Bialoblocki (One Pro Cycling), mens Johan Le Bon (FDJ) tok tredjeplass. Noe overraskende måtte bronsemedaljøren fra Richmond, Adriano Malori (Movistar), ta til takke med 7.plass, det vil si plassen bak Borgensen.