GRYENDE FORM: Men under dag tre av Katalonia rundt var uhellet ute for Adam Yates. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Yates holdt unna mot Sagan og Kwiatkowski

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.03.18 15:55

Del på    

Imponerende soloseier i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Søndagens etappe i Tirreno-Adriatico var siste sjanse for sammenlagtkandidatene til å posisjonere seg før tirsdagens tempoetappe.

En avsluttende runde med bakke opp til mål sto på menyen, og etter at de siste utbryterne ble hentet med en drøy mil igjen å sykle, var det duket for en kamp mellom de mest eksplosive bakkerytterne i rittet.

Da rytterne kom inn i den første delen av toetasjersbakken, angrep Adam Yates (Michelton-Scott). Bak forsøkte Bora-hansgrohe å samle det for Peter Sagan. De hadde dog ikke nok saft i beina, og dermed vant den unge briten.

Adam Yates’ tvillingbror, Simon, mistet ledertrøyen på siste dag av Paris-Nice tidligere søndag. Dermed ble det en fin revansje for Yates-familien da Adam tok etappeseieren i Tirreno-Adriatico i kjent Yates-stil.

Syv sekunder bak Michelton-Scott-rytteren spurtet verdensmesteren Sagan inn til andreplass, mens Michal Kwiatkowski (Team Sky) tok tredjeplassen.

Med bonussekundene til polakken klatret Sky-rytteren opp til lederplass sammenlagt. Han var ett sekund bak Damiano Caruso (BMC) før søndagens etappe, og leder dermed rittet med tre sekunder.

Kwiatkowski må derfor nå finne seg i å være favoritt til å vinne ukesrittet sammenlagt. Han har 23 sekunder ned til Mikel Landa (Movistar), mens Sky-lagkamerat Geraint Thomas er 29 sekunder bak, og er kanskje Kwiatkowskis største trussel.

Tirreno-Adriatico avsluttes tirsdag med en ti kilometer lang tempo. Mandag venter en spurtetappe for rytterne.

SISTEMANN SOM BLE HENTET: Dario Cataldo (Astana) holdt ut lengst av rytterne i brudd. Han ble hentet med litt over ti kilometer igjen å sykle. Foto: TDW Sport/Getty Images

Saken oppdateres!

Tagget med:

Les også disse