Prøv Procycling Pluss idag

I FARE: Tyrkia rundt prøver febrilsk å redde rittstatusen. Her fra en etappe i 2015, der rittet passerte Hagia Sofia-moskeen. Foto: Tim De Waele.

WorldTour-ritt risikerer avlysning

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.02.17 20:43

Del på    

Rittarrangøren prøver å få flyttet rittet «ingen» vil reise til.

(procycling.no): Tyrkia rundt var ett av elleve nye ritt på WorldTour-kalenderen i år. Rittet, som etter planen skal arrangeres fra 18. til 23.april, står nå i fare for å avlyses.

UCI krever at minst ti WorldTour-lag må delta i de nye rittene på WT-kalenderen. Foreløpig er det kun ett lag som har meldt sin ankomst til Tyrkia i april.

Nå prøver arrangøren febrilsk å få utsatt datoen, men det er lettere sagt enn gjort.

– Vi kan ikke ha rittet i august, men håper på oktober eller november, sier det tyrkiske sykkelforbundet til det tyrkiske nyhetsbyrået DHA. Det melder cyclingweekly.com.

Dette er det lite sannsynlig at de får til. Forrige uke var rittarrangøren i møte med UCI i Luxembourg i forbindelse med verdensmesterskapet i sykkelkross, der de la frem sine ønsker.

VM i Bergen, Il Lombardia og nye Tour of Guangxi opptar slutten av september til oktober, og det virker umulig å få til et WT-ritt i november.

UCI skal i nærmeste fremtid diskutere hva de skal gjøre med rittet. På grunn av overhengende terrorfare, politisk uro, ingen WT-poeng å hente (hvis det blir mindre enn ti lag) og en allerede travel rittkalender, er Tyrkia rundt lite attraktivt på sitt nåværende tidspunkt.

HAR BRILJERT HER: Mark Cavendish har hatt gode dager i Tour of Turkey, men blir neppe å se på startstreken i år. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

 

Tagget med: , ,

Les også disse