Prøv Procycling Pluss idag

BEKREFTET: Mitchelton-Scotts WorldTour-lisens er innvilget. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

WorldTour-lisens bekreftet for Mitchelton-Scott

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.12.19 09:42

Del på    

Både dame- og herrelaget registrert for ny treårsperiode.

(procycling.no): Mitchelton-Scott har omsider fått fornyet WorldTour-lisensen. Det internasjonale sykkelforbundet UCI bekrefter i en pressemelding torsdag kveld at lisenskommisjonen har innvilget søknaden fra det australske laget.

Det var tirsdag denne uken at UCI kunngjorde listen med WorldTour-lag for damer og herrer for den kommende sesongen. Lagene vurderes etter administrative, finansielle og etiske kriterier bestemt av det internasjonale forbundet.

I den forbindelse ble det annonsert at lisensen til Mitchelton-Scott fortsatt var under vurdering; dette gjaldt både Mitchelton-Scotts herre- og damelag.

Ifølge laget selv gjaldt utsettelsen kun en uproblematisk forsinkelse av dokumenter sendt inn til lisenskommisjonen i UCI.

Dermed er åtte damelag innvilget WorldTour-lisens for den kommende perioden 2020 til 2022: Mitchelton-Scott, Alé BTC Ljubljana, Canyon–SRAM, CCC-Liv, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, Movistar, Trek–Segafredo og Team Sunweb. UCI har satt en maksgrense på åtte lag i damenes WorldTour.

Det franske laget FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope har Stine Borgli i stallen, mens Susanne Andersen sykler for det tyske laget Sunweb.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På herresiden har UCI satt et tak på 19 lag. Lagene som ble godkjent for den kommende treårsperioden var som følger: AG2R La Mondiale, Astana Pro Team, Bahrain – McLaren, Bora-Hansrohe, CCC Team, Cofidis og Deceuninck – Quick-Step ­– i tillegg til EF Education First, Groupama-FDJ, Israel Cycling Academy, Lotto Soudal, Movistar, NTT Pro Cycling Team, Team Ineos, Team Jumbo-Visma, Team Sunweb, Trek Segafredo og UAE Team Emirates – i tillegg til Mitchelton-Scott.

For den neste lisensperioden har UCI allerede annonsert at WorldTour-ligaen reduseres til 18 lag, og at lagene i bunn må regne med å kjempe for å unngå nedrykk til divisjonen under.

Ytterligere 18 lag ble godkjent som UCI ProTeam, inkludert Uno-X Norwegian Development Team. Torsdag kunngjorde UCI at lisenssøknaden til det belgiske laget BINGOAL – WB ligger fortsatt til behandling.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse