Prøv Procycling Pluss idag

TIL TOPPS: Michael Woods vant Milano-Torino. FOTO: FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Woods vant Milano-Torino

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.10.19 16:23

Del på    

Canadieren parkerte Valverde i finalen.

(procycling.no): En offensiv og angepslysten Michael Woods (EF Education) vant den 100. utgaven av Milano-Torino onsdag.

Etter 179 kilometer totalt, og to forseringer av den bratte, fem kilometer lange stigningen til Basilica di Superga (maks 14 %), kunne canadieren juble for sesongens andre seier. Med en overbevisende triumf i den italienske høstklassikeren, seiler han opp som en av de store favorittene foran sesongens siste monument, Il Lombardia, lørdag.

På de siste meterne barket Woods sammen med Alejandro Valverde (Movistar) og Adam Yates (Mitchelton Scott), men ingen kunne følge den siste akselerasjonen da 32-åringen pilte av sted på de siste 400 meterne. Seieren i Milano kommer tre dager etter at Woods ble nummer to i Giro dell’Emilia.

– Uansett anledning er det helt spesielt å kunne slå Valverde, sier Woods like etter målgang.

– Jeg var heldig som hadde et sterkt lag rundt meg i dag. Jeg angrep kanskje litt for mange ganger, men jeg ønsket å være offensiv og er fornøyd med at alt klaffet.

Mens Woods syklet aktivt i siste stigning, hadde Valverde gjemt seg som gjedda i sivet og satt til slutt perfekt plassert på hjulet til EF Education-rytteren. Valverde klarte dog ikke å svare på det siste nådestøtet fra Woods som henviste den spanske veteranen til en klar andreplass. Yates rundet av podiet med sin tredjeplass en håndfull sekunder etterpå.

Ti sekunder senere kom Tiesj Benoot (Lotto Soudal) inn på fjerdeplass, mens David Gaudu (Groupama), som angrep gjentatte ganger i siste bakke, endte på femteplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

BARKET SAMMEN: Gaudu angrep med Woods på hjul og Valverde like bak. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

Slik gikk det til

Finalen var allerede godt i gang da hovedfeltet var i ferd med å hente inn et kjøresterkt brudd med Rémi Cavagna (QuickStep), Joey Rosskopf (CCC), Daniel Savini (Bardiani-CSF), Nicolas Dalla Valle (UAE Team Emirates) og Joan Bou (Nippo Vini-Fantini).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Cavagna hadde støtet seg bort fra de andre rytterne i bruddet i første forsering Superga da 23 kilometer gjensto, men et Team Ineos på krigsstien sørget for å holde franskmannen på skuddavstand. En ytterst opplagt Tao Geoghegan Hart tauet et stadig nedbemannet hovedfeltet opp bakken. Quick-Step-eren kjempet tappert alene i front, men måtte kapitulere like før han nådde toppen.

OFFENSIV: Cavana, den siste fra bruddet til å hentes. FOTO: Tim de Waele/Getty Images)

Med 20 kilometer igjen, var feltet samlet på ny. Idet farten gikk noe ned, så Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) sitt snitt til å angripe i utforkjøringen. Italieneren fikk ikke store luka, men sørget for stor strekk på feltet på vei nedover.

Etter en heseblesende utforkjøring var feltet enda en gang på vei inn i Supegra. En lang føring fra Geoghegan Hart ble kun i et kort øyeblikk avbrutt av Philippe Gilbert (QuickStep) som støtet seg opp til fronten og inn i posisjon før bakken virkelig dro seg til. EF Education og Astana var også godt samlet med tre ryttere hvert plassert langt fremme.

Ineos og Geoghegan Hart kontrollerte feltet. FOTO: Tim de Waele/Getty Images.

En farlig gruppe anført av Gorka Izagirre (Astana), Jack Haig (Mitchelton Scott) og Woods (EF Education) rev seg løs i front i bunn av siste bakke. Feltet bak nølte med å plukke opp hansken umiddelbart og trioen opparbeidet seg en liten luke.

Gaudu (Groupama-FDJ) og Bauke Mollema (Trek-Segafredo) tok opp jakten noen kilometer senere, idet Woods rykket til igjen og inntok fronten alene. Med to kilometer til mål hadde en frisk Gaudu tettet luken frem til Woods på egenhånd.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Like bak jaktet en større gruppe med Yates (Mitchelton Scott), Egan Bernal (Team Ineos) og Valverde (Movistar). Det ble omsider samling i front, før Woods og Gaudu angrep igjen.

Gaudu hadde en ulykksalig velt i fjorårets utgave av rittet og skulle ikke belønnes denne gangen heller. Den unge franskmannen angrep fem ganger, uten skikkelige å komme seg løs, og da Benoot dro til med en akselerasjon inne på siste kilometer, kom resten av favorittene seg opp. Av disse hadde Woods klart mest krutt igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse