I GOD FORM: Michael Woods var opplagt sterkere enn Richie Porte da etappe 2 av Herald Sun Tour ble avgjort etter et grusparti. (Photo by Chris Auld-Pool/Getty Images)

Woods sterkest på grus i spektakulær finale

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.01.19 09:51

Del på    

Utmanøvrerte Richie Porte på oppløpet.

(procycling.no): EF Education First har fått en knallstart på Herald Sun Tour. Åpningen på Moto GP-banen på Philip Island tok Dan McLay seg av, før Michael Woods tok skalpen til Richie Porte under dag to av rittet.

Avslutningen i Churchill, Victoria bød på et grusparti på 1,1 kilometer over toppen av  Jeeralang-stigningen.

Med store søledamer på den aktuelle veistrekningen i tillegg til kraftige vindkast, var forholdene krevende. Woods viste seg å være den sterkeste i bakken og hadde i tillegg et ess i ermet:

– Jeg hadde faktisk kjørt her i forkant, inkludert utforbakken, så jeg kunne holde ganske høy hastighet nedover. Selv om du kunne tråkke nedover, ville jeg ikke tømme meg helt heller, i tilfelle det var noen andre som kom opp igjen bakfra, sier Woods til cyclingnews.com om angrepet han startet helt i begynnelsen av seksjonen.

Uenige om taktikken

Richie Porte var den eneste som maktet å holde seg på skuddhold av canadieren, og de to samarbeidet om å holde luka åpen inntil kilometersmerket.

Derfra og inn var ikke de to helt enige om hvordan taktikken best burde spilles, men Porte var i hvert fall stor nok til å gratulere sin overmann med seieren etterpå.

– Vi var enige om at vi ikke skulle rote det bort, og så setter han seg opp og ligger på bakhjulet mitt den siste kilometeren. Men det er vel slik det fungerer i sykling. Jeg tar uansett hatten av for Michael. Han er en stor idrettsutøver og en fin fyr, så jeg synes han fortjente seieren her i dag, uttalte Porte.

Sky viste bredde

Woods besitter utvilsomt den beste spurten av de to, og 32-åringen fra Toronto hadde små problemer med å sikre lagets andre triumf på to dager under Herald Sun Tour.

Bak Woods og Porte var det Sky-duoen Dylan Van Baarle og Kenny Elissonde som holdt best stand. Franskmannen kom inn 17 sekunder bak, mens Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) holdt Van Baarle med selskap to sekunder lengre bak.

På sjetteplass, 43 sekunder bak, finner vi Pavel Sivakov – noe som viser at Sky hadde bredden, men manglet eksplosiviteten til Woods da det hele skulle avgjøres.

Den avgjørende bakken og sterk sidevind gjorde sitt for å splintre opp hovedfeltet natt til torsdag, noe som etter hvert gjorde at avstandene i feltet ble ganske store.

Woods opplagt den sterkeste

Team Sky syklet aktivt i finalen etter at en velt gjorde at de satt veldig godt i det foran avgjørelsen.

Elissonde forklarte etterpå at han ikke fikk med seg velten, samtidig som Luke Rowe la press på feltet med høyt tempo i front. I denne delen av løypa var rytterne også eksponert for kraftig vind.

I den avgjørende stigningen kom det første angrepet fra Sivakov som fikk følge av Chris Harper (Team Bridgestone). Elissonde tok seg opp til de to, men da Woods angrep fra forfølgergruppa kunne verken Sivakov eller Elissonde svare. Den eneste som var i nærheten, var Richie Porte – som også han ved et par anledninger var nødt til å slippe bakhjulet til kanadieren.

Ut på oppløpet ble altså rollene snudd, og Woods gjorde kort prosess foran spurten. De to viste seg også som to av de sterkeste under Tour Down Under nylig.

Der fulgte Woods australieren over Corkscrew Hill, mens Porte kjørte solo inn til seier på Willunga Hill.

PS: Kristoffer Halvorsen ble nummer to under onsdagens etappe, men dette var ikke terrenget for sørlendingen. Han kom likevel i mål på 32.-plass, over sju og et halvt minutt bak Woods. Gårsdagens vinner, McLay, satt i en gruppe over ti minutter bak.

Tagget med: , , , ,

Les også disse