UNIK: Michael Woods har tatt store steg for Cannondale denne sesongen. Nå fortsetter det spesielle samarbeidet ut 2019. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Woods har lært – sikter mot podiet i Australia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.01.17 17:02

Del på    

Canadieren sikter høyere med ett år på baken som proff.

(procycling.no): Natt til tirsdag åpnes ballet i WorldTouren, når Santos Tour Down Under sykles i gang. I fjor var Michael Woods (Cannondale-Drapac) en av rittets største overraskelser, da neo-proffen ble nummer fem sammenlagt etter å ha klatret med de beste.

30-åringen, som har hatt en kort sykkelkarriere til alderen å være, mener han nå har lært masse etter å ha gjort flere tabber under fjorårets sesong.

Etter den fantastiske åpningen i Australia i fjor, måtte han vente helt til september med å få sin neste topp ti-plassering, da han sikret seg en god andreplass i Milano-Torino. Den gang ble han utmanøvrert av den unge colombianeren Miguel Angel Lopez i en heftig duell.

Når han nå står på startstreken i Unley tirsdag, går han for å forbedre fjorårets femteplass.

– Jeg forventer det av meg selv. I år det et sterkere felt enn i fjor. Mange av de beste rytterne kommer tilbake, og man kan legge til ryttere som Peter Sagan, Esteban Chavez og et par andre ryttere. Det blir et bedre felt, men formen min er bedre, og jeg har det ene året under beltet nå. Jeg vet hva som venter, og jeg tror at en topp fem-plassering er et mål som er mulig å nå, og jeg ønsker å forbedre fjoråret, forteller Woods til cyclingnews.com.

– Jeg gjorde mange tabber i fjor. Jeg gjorde til og med feil i dette rittet. Jeg ga en luke på den fjerde etappen, mistet åtte sekunder i spurten og falt nedover i sammendraget. Gjennom fjoråret gjorde jeg mange tabber. Jeg var en klassisk neo-proff, og dreit meg ut mye. Jeg har lært på den harde måte, men jeg er blitt en bedre rytter av det.

Med seg på Cannondale-Drapac-laget har han Tom Jelte Slagter, som vant rittet i 2013. De to kommer til å være en fryktinngytende duo i WorldTour-åpningen.

– Det er veldig bra å ha Tom på laget. Han vant rittet i 2013, er en solid leder og en fin fyr. Han tar presset av meg, og vi får en todelt tilnærming til rittet. Han har et bra kick, og jeg er sterk i bakkene. Vi har et par kort å spille på, avslutter Woods.

 

Tagget med: , ,

Les også disse