TILBAKE TIL RØTTENE: Michael Woods kjenner flere av lederne i Israel Start-Up Nation fra tidligere, og sier han aldri hadde blitt sykkelproff om det ikke hadde vært for dem. Nå har han skrevet under kontrakt med laget som eies av Sylvan Adams. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Woods blir Froomies super-domestique

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.08.20 10:52

Del på    

Skal også være kaptein i Ardennene.

(procycling.no): Vi skriver 12. august, og det kan se ut som Israel Start-Up Nation omtrent har monopol på overgangsmarkedet. Franske Ag2r-La Mondiale er dog et hederlig unntak.

WorldTour-satsinga har i tur og orden plukket opp Chris Froome, Carl Fredrik Hagen, Daryl Impey, Patrick Bevin og Sebastian Berwick. Onsdag melder lagt at nok en storlaks er på kroken: Michael Woods melder nemlig overgang fra EF Pro Cycling.

Kanadieren kjenner både ISN-eier Sylvan Adams og performance manager i det israelske laget, Paulo Saldanha, fra oppstarten av hans satsing på landeveien.

– Paulo og Sylvan er grunnen til at jeg er proffsyklist i dag. Jeg møtte Paulo for første gang i 2013. Han tok meg umiddelbart under vingene og presset meg til å sluttene i jobbene mine (da jobbet han både i bank og i en sykkelbutikk, vår anm.). Han fortalte meg at jeg hadde det som trengtes for å bli sykkelproff.

Kaptein i Ardennene

Woods holdt opprinnelig på med friidrett, der han hadde gode resultater både på 3000 meter og 1500. En skade tvang han dog til å slutte i 2007.

Siden holdt han seg sporadisk igang blant annet på sykkel, og ble etter hvert overtalt av venner til å satse mer. I 2013 fikk han plass på den canadiske satsinga Garneau-Québecor og bygget seg gradvis opp før han gikk til WorldTouren og Team Cannondale i 2016.

I 2018 vant han etappe under La Vuelta, og i fjor syklet han inn til seier under Milano-Torino. Canadieren har framfor alt vist seg som en ressurs i tøffe endagsritt. Fra Liège-Bastogne-Liège i 2018 kjørte han inn en 2.-plass, og i fjor ble han nummer fem i Il Lombardia.

Nå har han blitt håndplukket av Israel Start-Up Nation for å gjøre en jobb for Chris Froome.

– Det gjør meg virkelig glad å kunne ønske Michael Woods velkommen til ISN, sier lageier Sylvan Adams.

– Jeg har kjent ham siden før han ble proff. Jeg har fulgt med på utviklingen hans som rytter fram til han i dag er blitt en del av verdenseliten. Han kommer til å bli en uunnværlig superdomestique for Chris Froomes Tour de France-kampanje neste år, og kommer til å ha en like viktig rolle som vår kaptein i klassikerne og monumentene, påpeker Adams.

I fjor signerte laget Dan Martin fra UAE Team Emirates, noe som gjør at de er godt forspent på det som venter blant annet i Ardennene.

Tagget med: ,

Les også disse