Prøv Procycling Pluss idag

GODT VALG! Bradley Wiggins tror ikke dette hadde skjedd om Simon Yates hadde signert for Team Sky i 2014. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Wiggins: – Yates hadde ikke vunnet vueltaen med Sky

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.09.18 14:49

Del på    

Mener 26-åringen gjorde et klokt valg i 2014.

(procycling.no): Bradley Wiggins vant Tour de France som 32-åring for Team Sky etter å ha meldt overgang fra Garmin-Transitions to år i forveien.

Han mener én av grunnene til at Simon Yates gikk til topps i vueltaen allerede som 26-åring fordi han holdt seg unna nettopp det britiske storlaget.

– Hvis han hadde gått til Sky, tror jeg ikke han hadde vunnet vueltaen. Det var et avgjørende øyeblikk, om hva slags karrieresti han ville følge. Ettersom Sky ikke ville ta Adam (broren til Simon Yates) som en del av pakka, endte han opp med å finne et flott lag og vant en GrandTour som 26-åring, sa Wiggins som gjest i Eurosport Show, ifølge velonews.com.

Lærte mye av stjernesmellen i giroen

Det var i 2014 Simon Yates takket nei til tilbudet fra Sky og i stedet skrev under for Mitchelton-Scott.

Alt i 2017 kjørte han inn en sjuendeplass i Tour de France, mens han ledet Giro d’Italia fram til den 19.-etappen – der han tapte nesten 39 minutter til Chris Froome, og til slutt endte på 21.-plass etter å ha syklet iført den rosa ledertrøya i totalt 13 dager.

– Vi visste alle at Simon var kapabel til å vinne (en Grand Tour), uttalte Wiggins.

– Å gjennomføre det er selvsagt en helt annen ting, men jeg er ikke overrasket fordi han har banket på døra i flere år.

Wiggins ble deretter spurt om nedturen i giroen endte som noe av det beste som kunne ha skjedd ham.

– Jeg tror faktisk det, fordi han lærte av det og nå har han vunnet vueltaen, sa Wiggins til Eurosport Show.

– Man må mislykkes, for å lære

Yates-brødrene skal representere Storbritannia under VM i Innsbruck, ettersom både Chris Froome og Geraint Thomas har meldt forfall. Duoen sykler som kjent for Sky, og er én av årsakene til at Simon hadde fått langt færre sjanser til å skinne i det britiske storlaget.

Wiggins tror Mitchelton-Scott-rytteren kommer til å vinne flere treukersritt i karrieren.

– Som 26-åring har han sjansen til å vinne flere giroer og Tour de France. Det er bare en måte å lære på; og det er ved å mislykkes skikkelig. Selv om det må ha vært en stor skuffelse for ham.

Tagget med: , , ,

Les også disse