- HÅPER REKORDEN RYKTER! Bradley Wiggins spilte inn podcast med Sean Kelly, programleder Graham Wilgross og tidligere nasjonal, britisk mester og nå Eurosport-kommentator, Matt Stephens. FOTO: Eurosport.

Wiggins håper timesrekorden hans ryker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.04.19 10:49

Del på    

– Bra for både sykkelsporten og timesrekorden.

(procycling.no): Klokka 18:00 i dag, direktesendt på den belgiske TV-kanalen Sporza, starter Victor Campenaerts sitt forsøk på å slå timesrekorden til Bradley Wiggins – i Mexico!

Lotto-Soudal-rytteren har nemlig å legge forsøket til Aquascalientes velodrom i millionbyen med samme navn. Innendørsarenaen som huset det panamerikanske mesterskapet i banesykling i 2010, ligger dessuten 1887 meter over havnivået.

Hør Wiggins snakke om timesrekorden her:

Campenaerts håper det vil bidra til å utslette rekorden satt i juni, 2015: 54.526 kilometer i tilbakelagt distanse etter én times sykling.

– Uansett hva som skjer, vil jeg fremdeles være innehaver av rekorden på havnivået, kommenter Bradley Wiggins i en ny utgave av podcasten The Bradley Wiggins Show som lages av Eurosport.

Lite hemmelighetskremmeri fra Wiggins

Inngangen 38-åringen hadde for snart fire år tilbake, var en helt annen enn den voldsomme mobiliseringen Lotto Soudal står for i dag.

Wiggins annonserte seks måneder i forveien at han skulle opp mot rekorden den 7. juni klokka 19:30 i London. Lee Valley VeloPark i London var fylt til randen, og det satt 1,1 millioner briter og fulgte med på forsøket via Sky.

– Den overskyggende faktoren var frykten for å mislykkes og et ønske om å sende alle blide og fornøyde hjem derfra igjen. Det var forventningen som drev meg til å gi det et forsøk. Det var også grunnen til at vi gjorde det i London. Vi kunne ha gjort det bak lukkede dører i høyden, og latt være å offenliggjøre et tidspunkt slik Victor har gjort. Vi annonserte det seks måneder i forveien og solgte inngangsbilletter. Vi laget et show ut av det i velodromen og for Lee Valley sykkelkrets som var stedet jeg begynte min egen karriere på i Eastway, sier Wiggins.

Oppladning i Namibia

Campenaert har forberedt seg på helt annet vis. Han har i stor grad lagt landeveissatsingen til side for å gå etter rekorden ti ryttere har mislyktes i å slå de siste fire åra.

Belgieren tilbrakte to måneder i høyden i Namibia for å klargjøre seg til det som venter i Mexico. Han deltok bare under Tirreno-Adriatico for å jobbe med utholdenheten. Der vant han den avsluttende, individuelle tempoen over 10 kilometer.

ALL IN FOR REKORDEN: Det har ikke blitt mye landeveissykling på Victor Campenaerts denne sesongen. Men nå er han klar for å gå etter Bradley Wiggins timesrekord i 1800 meters høyde. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Cyclingnews.com skriver at han reiste til Mexico tidlig denne måneden for å akklimatisere seg og finslepe tempo og teknikk på banen i Aquascalientes. 219 runder er han nødt til å tilbakelegge i løpet av 60 minutter, dersom han skal slette den gjeldende timesrekorden.

– Skjemaet mitt er planlagt ned til minuttet. I mellomtida har kroppen min fullstendig vendt seg til den spesielle døgnrytmen: Jeg står opp klokka fem og legger meg klokka åtte om kvelden. Det er enkelt nå. Det er en dag igjen og så skal det skje. Jeg er klar, sier Campenaerts i en pressemelding fra Lotto Soudal.

Wiggins: – Han vet at han klarer det

Det mønstres også voldsomt i sosiale medier der hashtagen #Victor2VictorY er lansert, og der Ridley byttet ut ”Y’en” med 27-åringen mustasje.

Utsyrsprodusenten han også utviklet en spesialutgave av Arena temposykkelen som gjør at Campenaerts kan bruke tempoposisjonen han bruker på landeveien.

På tross av prestisjen, galskapen og det kommersielle som følger ved et slikt forøk, håper Wiggins at rekorden hans blir sletta i løpet av det direktesendte forsøket på Sporza i kveld.

– Jeg tror at dersom han forsøker seg på dette, er det fordi han vet at han kommer til å slette rekorden. Det er ganske enkelt å regne seg fram til det. Det første du gjøre er å kjøre 10, 15, 20 minutter i det tempoet og kjenner hvordan det føles, og så jobber du videre derfra. Han har holdt på med dette i lang tid og har et bra team rundt seg. Det er ikke noe andreplass her: Enten så klarer du det, eller så mislykkes du. Jeg snakket med ham i desember, og da hadde han allerede gjort unna en halvtime i det tempoet og var komfortabel med det, så jeg tror han greier det. Som jeg har sagt en del ganger nå, så tror jeg det er bra for sykkelsporten og bra for timesrekorden. Det har gått nesten fire år siden jeg satte den, og man ønsker ikke at den blir liggende i dvale for lenge slik tilfellet var med Chris Boardmans rekord. Du ønsker at idretten skal utvikle seg og komme seg videre. Man trenger at nye folk setter rekorder som de som kommer bak der igjen ønsker å slå. Så jeg ønsker ham lykke til og er sikker på at han klarer det, dersom han legger i vei.

Tagget med: , , ,

Les også disse