ALENE TIL MÅL: Thomas De Gendt vant den første etappen i Volta a Catalunya. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Wellens og De Gendt sykler hjem fra Lombardia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.10.18 10:25

Del på    

Totalt skal duoen sykle 1002,56 kilometer på seks dager.

(procycling.no): Onsdag kveld begynte Thomas De Gendt å laste opp Strava-segmenter via Twitter-profilen sin.

Til Cycling Weekly forteller den 31 år gamle utbruddskongen fra Sint-Niklaas at turen har blitt planlagt siden mai.

– Ruta er lagt, hotellene er booket. Bagasjemengde og vesker er testet. 1000 kilometer på seks dager. Ruta finner dere via min Strava-profil, skrev Lotto-Soudal-rytteren på Twitter.

Sykler hjem til familien

Tidligere den dagen hadde han fortalt om stuntet han skal gjennomføre sammen med lagkompis Tim Wellens under en tilstelning ved rådhuset i Gavere (Øst-Flandern) for å hylle at han klarte å ta med seg klatretrøya hjem fra Spania rundt.

Se alle etappene i bunnen av denne artikkelen!

Hjemreisen fra Lombardia avsluttes nemlig i Semmerzake, Gavere kommune:

– Hvorfor vi avslutter i Semmerzake? Det er fordi jeg bor der. Tim (Wellens) bor i Monaco, men han skal ikke sykle hjem dit, klargjorde De Gendt overfor Cycling Weekly.

Wellens benytter anledning til å besøke sine foreldre i hjemlandet.

Før de kommer så langt venter altså en over 1000 kilometer lang reise. Fra Como-sjøen i Italia og over grensa til Fluelen i Sveits. Deretter over San Gotthard mot Basel. Og siden gjennom Vogesene, før ferden går videre til Metz, via Luxembourg, Ardennene og videre inn i Flandern.

Den lengste etappen dukker for øvrig opp den siste dagen, da 200 kilometer mellom Chevron og Semmerzake står på programmet.

Tester Tour de France-terreng?

Observante lesere hos sykkelnettstedet cyclingnews.com mistenker De Gendt for å legge inn rekognosering av Tour de France-ruta på veien hjem til Belgia.

Neste års tour starter i Brussel, og ifølge ryktene skal rittet innom Binche, Rethel, Thionville og Metz på sin ferd mellom de to landene.

Det kan selvsagt også dreie seg om tilfeldigheter, men muligheten for at ASO vurderer både Flandern eller kanskje aller helst Ardennene på vei mot Frankrike, er så absolutt til stede.

Det viktigste, ifølge De Gendt, er å kose seg på tur.

– Vi kaster all bagasjen på sykkelen i Italia og sykler deretter fra hotell til hotell. Det blir bare rolig, uten hastverk av noe slag, sier 31-åringen til Het Nieuwsblad.

Tidligere i år dro Larry Warbasse og Connor Dunne igang «#NoGo Tour» etter at Aqua Blue-satsingen ble lagt ned, men De Gendt klargjør at «Lombardia-stuntet» var planlagt alt før dette skjedde i sommer.

PS: Wellens er ikke ukjent med å finne på ablegøyer fra tidligere. Under en etappe i Giro d’Italia angrep han med en lagkompis, for så å gjemme seg i buskene inntil hovedfeltet hadde passert. Les mer om det her!

Etappene:
1. Como-Fluelen (183,35)
2. Fluelen-Saint Louis (150,85 km)
3. Saint Louis-Luneville (191 km)
4. Luneville – Gonderange (156,53 km)
5. Gonderange – Chevron (120,83 km)
6. Chevron – Semmerzake (200 km)

Totalt: 1002,56 km

Årets Il Lombardia er for øvrig 241 kilometer langt og går mellom byene Bergamo og Como.

Tagget med: , , ,

Les også disse