Prøv Procycling Pluss idag

FORSVARTE TRØYEN: Tim Wellens leder BinckBank Tour foran den siste etappen. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Wellens forsvarte ledelsen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.08.19 16:45

Del på    

Ganna tok sin første WorldTour-seier.

(procycling.no): Toer og treer i sammendraget, Marc Hirschi (Team Sunweb) og Laurens De Plus (Jumbo-Visma) sørget for å legge press på Tim Wellens (Lotto Soudal) på den 8,4 kilometer lange tempoen i Den Haag, på den sjette etappen av BinckBank Tour.

Filippo Ganna (Team Ineos) hadde en god stund i forveien klokket inn på 9:16 og tatt ledelsen fem sekunder foran Eduardo Affini (Mitchelton-Scott), da de tre øverste i sammendraget rullet ned fra startrampen.

I den raske løypen rundt Den Haag gjorde De Plus og Hirschi sine saker godt, og kjempet seg i mål henholdsvis 18 og 24 sekunder bak Ganna. Wellens var imidlertid ikke noe dårligere, og spurtet i mål 20 sekundere saktere enn Ganna.

Dermed tok italieneren sin tredje seier denne sesongen og sin første WorldTour-seier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Geraardsbergen venter

Dermed sørget belgieren for å øke ledelsen sin til Hirschi, og går inn i den siste etappen med åtte sekunders ledelse på det unge talentet, mens De Plus nå ligger tolv sekunder bak.

Rittet avgjøres med den sedvanlige Geraardsbergen-etappen, søndag, hvor en rekke tøffe utfordringer venter. På den 178 kilometer lange etappen venter 13 stigninger.

En sløyfe bestående av Muur van Geraardsbergen og Bosberg skal sykles tre ganger i avslutningen, før man avslutter etappen og rittet opp den ikoniske brosteinsbakken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse