LÅ LENGE PÅ SYKEHUS: Vueltaen var over egentlig før den hadde begynt skikkelig, og Rigoberto Uran forteller nå at han var inne på tanken om å sette en strek over hele sykkelkarrieren. FOTO: Maximiliano Blanco/Velo/Tim De Waele/Getty Images

Vurderte å gi seg etter alvorlig ulykke

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.11.19 11:08

Del på    

Rigoberto Urán har fremdeles ikke rørt sykkelen siden vueltaen.

(procycling.no): Alt på 6. etappen var årets utgave av Vuelta a España ettertrykkelig over for Rigoberto Urán. EF Education First-kapteinen ned i en større velt. Han tok den venstre kragebeinet, skulderbladet ble knust på flere steder og den venstre lungen ble punktert av ødelagte ribbein.

Les også: Urán ute av sykehuset

Det ble starten på et lengre sykehusopphold.

– Rekonvalensen min går veldig sakte. Både fordi det er problematiske skader, men også fordi det er vanskelig å hente seg inn igjen når du har passert 30 år. Jeg har ikke vært på sykkelen ennå, men jeg håper jeg er tilbake i desember. Først da kan jeg begynne opptreningen mot neste sesong, forteller 32-åringen til colombia.as.com.

Takker for støtten

Den svært populære kolombianeren møtte pressen i forbindelse med El Giro de Rigo, et mosjonsritt rundt kaffeplantasjene i Armenia (Colombia). Da fortalte han at det blant annet var alle lykkeønskningene han fikk fra fansen som holdt motet hans opp i den tyngste perioden han har opplevd i løpet av sykkelkarrieren.

– Det var en veldig hard påkjenning, veldig hard. Det var stunder da jeg ønsket å gi slipp på hele sykkelkarrieren. Én av de mest intense tingene jeg opplevde i denne perioden, var kjærligheten fra folket. De var meldingene fra dere som gjorde at jeg kom meg opp på beina igjen. Jeg er veldig takknemlig overfor det kolombianske folket for all støtten jeg har opplevd i løpet av en vanskelig periode, forteller han.

Neste år er Urán lagkamerat med Kristoffer Halvorsen. Nordmannen tar fatt på oppkjøringen til neste sesong i regi av laget under en treningssamling i Girona i desember. Du kan lese mer om hva sørlendingen har fått høre om neste års sesongplan her:

Halvorsen trolig til Giro d’Italia