SEIER: Arnaud Démare, her fra en annen anledning. FOTO: AFP PHOTO / BELGA / LUC CLAESSEN

Vraket til VM – vant i Brussel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.09.17 16:23

Del på    

Arnaud Démare med imponerende spurt.

Brussels Cycling Classic har normalt sett vært et ritt for spurterne, og så ble det også i lørdagens 97. utgave av det tradisjonelle rittet. I løpet av den 201 kilometer lange klassikeren var det imidlertid mange av feltets raskeste som mistet seierssjansene, over de 13 hellingen i rittet. Marcel Kittel og Nacer Bouhanni var bare noen av de som mistet kontakten med feltet.

Inn mot mål i Brussel satt fremdeles ryttere som Arnaud Démare, André Greipel og Jasper Stuyven i hovedfeltet. Démare fikk et strålende opptrekk, og åpnet spurten fra front. Den posisjonen holdt han hele veien inn mot mål, og tok seieren. Marko Kump holdt hjulet til FDJ-rytteren inn mot målstreken, og ble nummer to. Greipel tok den siste pallplassen.

Seieren var Démares tiende for sesongen, og hans første seier i Brussels Cycling Classic. Tidligere har han blitt både nummer to og tre i rittet.

Les også: Démare ikke med til VM – Frankrike vraker spurterne i Bergen

Aktive nordmenn

Vegard Stake Laengen initierte det første bruddforsøket i lørdagens Brussels Cycling Classic, men det var Truls Korsæth som markerte seg i størst grad av de tre de norske deltakerne. Astana-proffen ble med i et mellombrudd på ti ryttere som hentet inn det opprinnelige bruddet på fem med syv mil igjen. Etter at rytterne var over alle de 13 stigningene i rittet med fire mil igjen, var tetgruppa redusert til tolv ryttere – fremdeles med Korsæth i front.

Forspranget ned til hovedfeltet, hvor den tredje nordmannen, Sindre Lunke, var aktiv i front, holdt seg stabilt under minuttet. Med drøyt tre mil igjen støtet Korsæth selv fra bruddet, da forspranget krøp under halvminuttet. Den temposterke nordmannen ble imidlertid kjørt inn av bruddkameratene et par kilometer senere, hvor ryttere som Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Mathias Brändle (Trek-Segafredo) og Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe) ledet an.

Bruddet vaket lenge 20-30 sekunder foran hovedfeltet, og entret den siste milen med et lite forsprang. Da startet angrepene for alvor i bruddet, med dannelsen av en ny tettrio med Brändle, Oliver Le Gac (FDJ) og Brian van Goethem (Roompot). De øvrige bruddrytterne ble kjørt inn med syv kilometer igjen, og samtidig støtet østerrikske Brändle i tet. Trek-rytteren holdt lenge god stand, men ble hentet inn igjen med én kilometer igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse