FOTO: Marianne Vos er vinner av Ladies Tour of Norway 2019. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Vos tok hat-trick i Ladies Tour

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.08.19 14:20

Del på    

Nederlenderen vant rittet sammenlagt.

(procycling.no): Marianne Vos (CCC-Liv) viste nok en gang klasse og rundet av Ladies Tour of Norway med seier på den fjerde og siste etappen til Halden søndag.

Den nederlandske veteranen viste seg utilnærmelig i spurten og sørget for sin tredje sterke seier i det norske WorldTour-rittet. Med hennes åttende etappeseier totalt i rittet ble hun også kronet til sammenlagtvinneren av 2019-utgaven.

Ingen store utskillelser skjedde på det sju kilometer lange gruspartier, før en serie av helhjertede angrep satte tonen på de tre avsluttende rundene i festningsbyen.

Da rittet ble samlet til en massespurt på de siste kilometerne, kom Vos dampende frem til front med 400 meter igjen og vant med flere sykkellengder. Ingen maktet å holde hjulet til den suverene vinneren, da Marta Bastianelli (Team Virtu Cycling) ble nummer to foran sin landskvinne Ilaria Sanguineti (Valcar Cylance Cycling) som sørget for to italieneren på podiet.

Chloe Hosking (Alé Cipollini) knep fjerdeplassen foran Alice Barnes (Canyon SRAM Racing) etter en utmattende, 156 kilometer lang etappe.

Ingen norske karret seg topp ti hverken på søndagens etappe eller på den endelig sammenlagtlisten, men Emilie Moberg (Team Virtu) vant en innlagt spurt underveis på søndagens etappe og sikret seg dermed den grønne poengtrøyen i årets utgave.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg), vinneren av den dramatiske åpningsetappen til Horten, avsluttet rittet med niendeplass og dermed seier i ungdomskonkurransen. Klatretrøya gikk til italienske Soraya Paladin (Alé Cipollini), mens Susanne Andersens Team Sunweb reiste hjem med seier i lagkonkurransen, foran CCC Liv og Canyon SRAM Racing.

 

Tagget med: , ,

Les også disse