MISTER VM: Det er konstatert håndleddsbrudd for Annemiek Van Vleuten. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

VM ryker for Van Vleuten etter håndleddsbrudd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.09.20 20:49

Del på    

Veltet stygt under Giro Rosa.

(procycling.no): Annemiek Van Vleuten beskrev det selv som en «idiotisk velt» foran henne i løypa, men den skal vise seg å ha blitt meget kostbar for 37-åringen fra Utrecht.

Torsdag kveld ble hennes frykt bekreftet, ifølge ad.nl: Hun skal ha pådratt seg et brudd i håndleddet da hun gikk ned i en velt sammen med blant andre Marianne Vos og Amanda Spratt innenfor den siste kilometeren den 7. etappen av Giro Rosa.

Les også: Van Vleuten fraktet til sykehus

Van Vleuten maktet å fullføre etappen, men var synlig plaget av håndleddet sitt. Hun ledet Giro Rosa da uhellet var ute, og er i tillegg regjerende verdensmester.

Med brudd i håndleddet er neste ukes VM i Imola uaktuelt for hennes del.

Blir operert i Nederland

Den nederlandske superstjernen har vunnet seks av ni éndagsritt hun har stilt opp i denne sesongen, og vant også den 2.-etappen mot Arcidosso. Hun skal nå bli operert hjemme i Nederland.

Amanda Spratt ble også tatt til sykehus for videre undersøkelser. Det kan ha dreid seg om et brekt kragebein, men det er foreløpig ikke bekreftet av Mitchelton-Scott. CCC-Liv Team syklet for seiersmaskinen Marianne Vos sine muligheter. 33-åringen skal ha klart seg best av de tre, og har ikke pådratt seg annet en skrubbsår på ryggen.

Det er med andre ord ventet at hun fortsetter Giro Rosa i morgen.

– Vi kjørte nedover en bakke og det gikk skikkelig unna. Vi klarte ikke å unngå å være borti hverandre. Jeg tror det var en kombinasjon av stress foran den siste svingen og at hjul havnet i hverandre. Så endte det i en stor klynge. Jeg tror jeg bare var heldig, sa Vos til allmennkringasteren NOS fra hjemlandet etterpå.

Det var for øvrig Lotte Kopecky (Lotto Soudal-Ladies) som stakk av med seieren på torsdagens etappe foran Lizzie Deignan (Trek-Segafredo Women).