Prøv Procycling Pluss idag

BLE SMITTET: Rik Verbrugghe, som både er landslagssjef for Belgia og mannen til Greg Van Avermaets søster, fikk kjenne COVID-19s vrede på kroppen. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– VM-løypa passer oss helt perfekt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.01.19 10:30

Del på    

Belgias nye landslagssjef har store forventninger til Yorkshire 2019.

(procycling.no): I november i fjor ble det klart at Rik Verbrugghe overtar rollen som landslagssjef for Belgia etter Kevin De Weert.

Fram mot VM i Yorkshire vil den tidligere sjefen til Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen i IAM Cycling også jobbe i halv stilling som sportsdirektør for Bahrain-Merida.

Der sykler en mann som Dylan Teuns, som alt har avslørt økt fokus på brosteinsklassikerne i den kommende sesongen.

– Jeg er nødt til å takke begge parter nok en gang, både det belgiske forbundet og Bahrain-Merida som tillot meg å hjelpe til begge steder, sier Verbrugghe i et intervju med nyhetsbyrået Belga.

Het Laatste Nieuws har tidligere meldt at Verbrugghe ikke vil lede laget under Tour de France og holde sitt hovedfokus på Bahrain-Merida-rytternes rittprogram, før fokus vil dreie seg mer om VM i Yorkshire for elite- og U23-laget.

Flust av stjerner

Og nettopp mesterskapet i Yorkshire har 44-åringen begynt å glede seg til allerede.

284,5 kilometer totalt avsluttet med sju runder i en småkupert løype á 14 kilometer. Den tøffeste bakken i den avsluttende runden er Penny Lot Lane som stiger seks prosent i snitt over 500 meter.

Med Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Phillipe Gilbert, Sep Vanmarcke, Wout van Aert, Dylan Teuns, Oliver Naesen og Yves Lampeaert blant rytterne man kan velge blant, rår Verbrugghe over et skikkelig luksusproblem.

– Vi har minst 15 mann som aspirerer til det laget, mener Verbrugghe som selvsagt også har et kollektivt slagkraftig lag han skal sette sammen.

– Perfekt løype for oss

Landslagssjefen har selvsagt fått med seg profilene, og sier følgende om Belgias sjanser i Harrogate søndag 29. september:

– Dette er virkelig et ritt for klassikerrytterne, og en perfekt rundløype for vårt lag, mener han.

Han sier at planleggingen mot mesterskapet allerede har startet.

– Vi har et sterkt ønske om å kjøre inn gode resultater der. Det er en løype som er skreddersydd for oss. Vi er sterke på grunn av bredden vi har som nasjon, men er også nødt til å ta noen valg. Vi har minst 15 ryttere som er gode nok til å kjøre VM, så jeg er nødt til å skuffe flere gode ryttere. Men det ser jeg på som et luksusproblem. Målet er å stille med et sterkt kollektiv, forteller han.

PS: Den forrige belgiske verdensmesteren var Philippe Gilbert i Valkenburg (2012) og før ham Tom Boonen i Madrid (2005). Ingen nasjoner har blitt verdensmester flere ganger enn Belgia med 26 gull, 11 sølv og 12 bronse gjennom VM-historien.

Tagget med: , , ,

Les også disse