TIDLIG SESONGSTART: Algarve rundt eller Ruta del Sol blir trolig første oppdrag for Uno-X NDT i 2020. Her er blant andre Andreas Leknessund avbildet under samling i Spania. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

– Viser at vi kan mer enn å kjøre tempo og klatre

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.04.19 15:39

Del på    

Andreas Leknessund fornøyd med andreplassen.

(procycling.no): Som i eliteklassen ble også U23-utgaven av Gent-Wevelgem en kaotisk affære. 173,8 kilometer, med start og mål i Ieper, og med obligatorisk passering av Baneberg, Kemmelberg og Monteberg underveis.

Sidevinden hjalp til med å smadre hovedfeltet også her. Andreas Leknessund forteller at han ble sittende i tredje gruppe da vinden sørget for å porsjonere feltet i mange grupper etter om lag to mils sykling.

– Resten av laget satt noen grupper foran Martin (Bugge Urianstad) og meg. Teknisk og litt uhell for Jonas (Iversby Hvideberg), Torjus (Sleen) og Søren (Wærenskjold) gjorde at vi tok igjen dem etter hvert. Det ble samarbeidet godt i vifta jeg satt i og etter rundt 70 kilometer fikk vi kontakt med gruppa der Tobias (Foss) befant seg, sier Leknessund til procycling.no.

Norge satt med overtall mot slutten

En ny gruppe på 14 mann dannet seg i en ny utskillelse. Her gikk Leknessund med. Ytterligere 9 ryttere tok seg opp dit, og det var slik han og Tobias Foss (samt Bugge Urianstad) endte opp i finalen av rittet.

– Etter hvert ble det ganske lange avstander bakover, så da skjønte vi at vi som satt der kjempa om seieren. Storbritannia hadde tre-fire menn der framme. Jeg og Tobias var heldige som hadde hverandre foran der.

Over Kemmelberg andre gang var det mange ryttere som ble skrellet av. Både Leknessund og Foss bet seg fast i en gruppe som talte sju ryttere. Med overtallet på sin side forsøkte Leknessund seg med åtte kilometer til mål, men stuntet i motvind ble nøytralisert.

– Det var litt uheldig at det var motvind fra Kemmelberg og inn. Da ble det mest å sitte med i gruppa, selv om både Tobias og meg følte oss bra. Så knakk det til venstre siste fem, og der var det medvind. Det ble full støtecup. Tobias og meg tettet hver vår luke. Tyskeren (Jonas Rutsch) gikk litt før. Jeg gikk etter sammen med en brite (Robert Scott) og en belgier (Jens Reynders). Jeg støtet meg videre opp derfra igjen og fikk kontakt med tyskeren halvannen kilometer før mål. Derfra og inn lå jeg på hjulet hans, sier tromsøværingen.

Lite å gjøre med kraftfull tysker

21 år gamle og 195 centimeter lange Rutsch viste seg å ha godt med krutt i støvlene. Han ble nummer seks sammenlagt under International Tour of Rhodes nylig, og har en tiendeplass fra Boucles de Mayenne for Team Lotto-Kern Haus i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ PODIET: Andreas Leknessund, Jonas Rutsch og Jens Reynders på podiet i Ieper. FOTO: Sykling.no

– Han var sterk og hadde en solid spurt, sier Leknessund som ble hensatt til andreplass i sesongdebuten for U23-landslaget.

– Og det var greit nok?

– Når man har overtall i den gruppa der, skulle man alltids ønske seg å stikke av med seieren. Vi har snakk litt om det i etterkant og vet egentlig ikke helt hvordan vi skulle ha gjort det annerledes. Jeg tror vi egentlig skal være fornøyde med resultatet vi fikk. Resten av laget kjørte knallbra og selv havnet jeg jo på etterskudd tidlig i løpet.

Leknessund: – Dette lover godt

Etter å ha vært meget solid under et etapperitt i Portugal i forrige uke, viste Foss igjen at formen er inntakt.

– Tobias var knallsterk på slutten der, forteller Leknessund.

Da Tromsø-gutten slo igjennom på juniorlandslaget for litt over to år sida var det framfor alt i motbakkene han viste fram sine ferdigheter. Det har også vært et kjennetegn for Foss som drømmer om å bli en rytter med ambisjoner i sammendraget.

Kattekoers (U23-utgaven av Gent-Wevelgem) viser at kjørestyrken også kan benyttes på flatere mark i Belgia. Det har også vært noe av bakgrunnen for at Leknessund nå klargjøres for Triptyque des Monts et Châteaux, Liège-Bastogne-Liège U23 og trolig Flandern rundt U23 i de kommende ukene.

– Det er veldig gøy at sånne som meg og Tobias, og for så vidt også laget vi stilte, som ikke var noe utpreget klassikerlag – med unntak av Søren – sitter med overtall i finalen av en klassiker. Det lover bra. Det viser at vi kan mer enn bare å kjøre tempo og klatre. Dette var en veldig positiv opplevelse for laget vårt, avslutter Leknessund.

PS: I juniorklassen ble Sakarias Løland Norges beste på femteplass.

Tagget med: , , , ,

Les også disse