KLAR FOR SEG. Aike Visbeek. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Visbeek klar for SEG

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.01.20 12:01

Del på    

Nederlenderen har funnet seg en ny jobb etter Sunweb-exiten.

(procycling.no): Etter syv år i Team Sunweb (og dets forgjengere), skilte Aike Visbeek og Sunweb veier etter 2019.

Onsdag ble det bekreftet at nederlenderen, som i flere år har vært bosatt i Sverige, blir akademidirektør for SEG Racing Academy, et kontinentallag som foruten om Sven Burger (22 år) består utelukkende av U23-ryttere.

Det nederlandske laget er kjent for å utvikle gode ryttere, og har siden oppstarten i 2015 levert hele 13 ryttere opp til WorldTour-nivå, hvor elleve av dem fremdeles hører til på øverste nivå. Ytterligere to ryttere har også blitt klar for WorldTouren i årene etter at de forlot laget. Blant de tidligere SEG-rytterne finner vi blant andre Fabio Jakobsen, Cees Bol, Edoardo Affini og Alberto Dainese. Også Henrik Evensen kjørte for laget i to sesonger (fra april 2016 og ut 2017-sesongen).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Å jobbe med talentfulle og ambisiøse ryttere i et miljø og i en organsisasjon på høyt nivå er det jeg elsker å gjøre. Å få muligheten til å drive SEG Academy Racing er en ny utfordring i karrieren min som jeg ser veldig frem til, sier Visbeek i en pressemelding.

Samtidig som Visbeek kommer inn, slutter også Bart van Haaren i rollen som akademidirektør. Van Haaren vil fortsatt jobbe i SEG-systemet, men nå mer inn mot de profesjonelle rytterne. SEG (Sports Entertainment Group) er også et agentbyrå, og har blant andre Dylan Groenewegen og Daniel Martin som klienter.

Tagget med: ,

Les også disse