I BRUDD: Vinokourov og Kolobnev angrep sammen og kom inn til Ans. Der seilte Vinokourov ifra med 500 meter igjen og vant rittet. Foto: Tim De Waele

Vinokourov og Kolobnev frikjent i retten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.11.19 12:40

Del på    

Mangel på bevis for ulovlige handlinger.

(procycling.no): Det var i 2010 at Aleksandr Vinokourov vant Liège-Bastogne-Liège foran Aleksandr Kolobnev. De to kom sammen inn mot mål i Ans, og med 500 meter igjen ble Kolobnev kjørt av hjulet til Vinokourov.

Vinokourov tok med det sin andre seier i rittet, men anklagene om at seieren var kjøpt kom ganske kort tid etterpå. Det var det sveitsiske l’Illustré som først kom med påstanden. Vinokourov ble frikjent av UCI i 2012.

Saken har siden kommet opp i det belgiske rettssystemet, men nå er altså de to frikjent. Det skriver Sporza.

Aktor ba om seks måneders fengsel for Vinokourov, men det endte altså med full frifinnelse. Årsaken er tredelt. For det første klarte man ikke gjennom TV-bildene å se at de to avtalte noe. For det andre, skriver Sporza, så har det blitt bevist at e-postene som angivelig ble sendt fra Vinokourov, var hacket av noen som ønsket å ta over rollen til Vinokourov som sjef i Astana.

Det har blitt overført 150.000 euro (1,52 millioner norske kroner etter dagens kurs) fra Vinokourov til Kolobnev, men det skal være basert på en tidligere inngått næringsavtale.

– Jeg er veldig glad for at dommerne endelig har tatt den rettferdige avgjørelsen og at vi kan avslutte dette, skriver Vinokourov på Instagram. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse