Prøv Procycling Pluss idag

KARRIEREN OVER: Vasil Kiryienka må avslutte sykkelkarrieren grunnet hjerteproblemer. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Viktig Ineos-hjelper legger opp

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.01.20 11:00

Del på    

Hjerteproblemer setter en stopper for karrieren.

(procycling.no): Den hviterussiske veteranen Vasil Kiryienka må avslutte karrieren som profesjonell sykkelrytter grunnet hjerteproblemer, som først ble oppdaget i mars i fjor.

Da var Team Ineos-rytteren satt ut av spill i seks uker, men var tilbake i konkurranse i Tour de Romandie i slutten av april, og fullførte sesongen på vanlig måte, deriblant med deltagelse i Vuelta a España.

Han fikk også fornyet kontrakten sin med det britiske laget etter sesongen, men har nå måtte kaste inn håndkleet for godt.

– Det er en utrolig trist dag for meg, men det er den rette avgjørelsen basert på rådgivningen til det medisinske apparatet. Jeg har hatt en fantastisk karrieren og har nytt hver minutt på dette laget. Det har vært en utrolig reise og jeg er så takknemmelig for all støtten jeg har fått gjennom hele min karriere, sier han i en pressemelding fra Team Ineos.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kiryienka har vært en viktig brikke i Team Ineos sitt Grand Tour-maskineri, siden han ankom laget i 2013. Totalt stilte han til start i 20 Grand Tours i løpet av karrieren, og han har vært med på fire av Ineos’ Grand Tour-seire, hvorav tre Chris Froome sine Tour de France-seire.

– Det er en skuffende dag for «Kiry» og oss som lag. Han er enestående og en av de beste rytterne fra sin generasjon. Når en rytter i brudd så bak seg og så hans åpne trøye i fronten av hovedfeltet, i gang med jakten, så visste de at tiden deres var begrenset, skryter Team Ineos-sjef Dave Brailsford.

– Han hadde en unik, karakteristisk stil med å holde en helt rett overkropp, samtidig som han genererte enorm kraft, i time etter time. Det eneste som endret seg under hans metronomiske innsats var at grimasen ville bli tydeligere ettersom han gravde seg ned i dypet av sin energi og gav alt til laget, dag etter dag.

38-åringen ble også verdensmester på tempo i 2015, og har også tre etappeseire fra Giro d’Italia og én fra Vuelta a España.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse