Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Mads Pedersen gjorde i Giro d'Italia en god jobb for Jasper Stuyven. I dag gjengjeldte belgieren tjenesten. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– De verste 25 minuttene i mitt liv

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.05.17 13:18

Del på    

Heltemodig danske stanset av sikkerhetsnål.

(procycling.no): Trek-Segafredo forsøkte å spille ut kortene taktisk perfekt under den 217 kilometer langet etappen mellom Reggio Calabria og Terme Luigiane.

– Vi ønsket å få Jasper (Stuyven) med i bruddet, og det ville ikke gjøre noe om vi var to meg. Jeg tenkte at om jeg angrep først, så kunne han gjøre kontra. Plutselig satt Jasper på hjulet mitt og Pöstlberger var også der. Så vi var tre mann, og kjørte full gass i 25 minutter. Det var de verste 25 minuttene i mitt liv, fortalte danske Mads Pedersen til Trek-Segafredos hjemmeside.

Etter hvert tok også Simone Andreetta (Bardiani-CSF) og Silvan Dillier (BMC Racing) seg opp til trioen i front.

Tapte spurten

På tross av tallmessig overtak var det Dillier som vant den kuperte avslutningen opp til mål.

Før duoen kom så langt, hadde Pedersen takket av etter svært oppofrende jobbing for lagkompis Stuyven.

– Mads trakk som et beist i dag, kvitterte belgieren etterpå.

Det var faktisk en sikkerhetsnål som gjorde slutt på 21-åringens service i bruddet.

– Vi kjørte rundt en sving og en sikkerhetsnål ble sittende fast i hjulet mitt. Jeg kunne høre lufta sive ut, så jeg visste at det ble min siste føring og jeg ga alt jeg hadde. Deretter slo jeg ut og tok det rolig inn til mål. Jeg synes Jasper fortjente seieren, men det er slik det er, sier dansken.

Tagget med: , , ,

Les også disse