VISTE FRAM NY TRØYE: Alejandro Valverde iført regnbuetrøya under Tre Valli Varesine. Nå blir han hedret med en vei oppkalt etter seg selv i Murcia. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Verdensmesteren får vei oppkalt etter seg

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.10.18 10:46

Del på    

Og den møter avenyen til en annen stor, spansk syklist.

(procycling.no): Alejandro Valverde har vokst opp i Las Lumberas-området i utkanten av storbyen Murcia.

Nå ønsker formannskapet i byen å hedre 38-åringen etter en lang idrettskarriere som ble toppet av verdensmestertittelen fra Innsbruck.

Politikerne har bestemt seg for å døpe om Avenida de Alicante til Avenida Alejandro Valverde. Veistrekket befinner seg i underkant av ti minutters kjøring unna Las Lumberas og knytter seg til et annet gatenavn en stor mester verdig, nemlig Avenida Miguel Indurain.

Hovedåren inn til sentrum

Avenida de Alicante er kategorisert som N-340, noe som betyr at den er blant de største motorveiene, og også hovedveien ut og inn av byen fra nordøst.

N-340 fortsetter gjennom Las Lumberas på vei ut av Murcia-området.

Valverde veltet stygt under prologen i fjorårets Tour de France, men har slått mesterlig tilbake denne sesongen.

Åpnet 2018 med et smell

Han vant tidlig Volta a la Comunitat Valenciana og fulgte opp med seirer under Abu Dhabi Tour, Katalonia rundt og La Route d’Occitanie.

Under årets Tour de France ble han etter hvert forsøkt benyttet som et våpen for å hjelpe Mikel Landa og Nairo Quintana til å sprenge Sky-dominansen i rittet, men nok en gang mislyktes Movistar-laget.

Valverde hang også lenge med i toppen av La Vuelta, men måtte etter hvert kapitulere i kamp mot Simon Yates, Enric Mas og Miguel Angel Lopez.

Tagget med: , ,

Les også disse