Prøv Procycling Pluss idag

OFFENSIV: Markus Hoelgaard sier at Krister Hagens triumf i Kroatia inspirerer han. Søndag starter Joker-Icopal sesongen i tøft selskap under Driedaagse Van West-Vlaanderen. FOTO: Mario Stiehl

Velt skapte trøbbel for VM-aktuelle Hoelgaard

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.09.17 10:13

Del på    

Melder seg likevel kampklar.

(procycling.no): Basert på signalene som ble gitt under VM-uttaket, burde det ha vært en no-brainer at Markus Hoelgaard ble tatt ut, etter at Sven Erik Bystrøm meldte forfall med to brudd i skuldra.

Klarsignalet kom likevel ikke. Årsaken var at Hoelgaard selv gikk ned i en helt – under tempotrening foran VM i lagtempo i Bergen:

– Jeg fikk en forhjulspunktering, noe som gjorde at både Vegard (Breen) og meg veltet. Jeg slo venstrehånda, men det var heldigvis ikke noe brudd. Jeg har blitt bedre og bedre, og nå er den så godt som fin igjen. Ellers er jeg bare litt forslått, men det er ikke uvanlig etter velt, sier Hoelgaard til procycling.no.

Regner med å rekke lagtempo

22-åringen fra Ålgård veltet også under Overijse for litt over tre uker siden.

Da skadet han den samme hånda, og fikk konstatert et lite brudd. Det skaper en viss usikkerhet rundt Joker Icopal-syklistens kandidatur, men Hoelgaard kan berolige landslagssjefen.

– Stig (Kristiansen) vurderer selvfølgelig andre sterke ryttere, men hånden er god nok til at jeg kan sykle en lengre tur i dag, så det er nok ikke noe problem om to uker. Jeg regner med å rekke VM i lagtempo på søndag, så det var ikke så alvorlig som jeg fryktet.

Disse utfordrer Hoelgaard

Breen måtte sy fire sting etter velten. De skjedde da Joker-Icopal klargjorde seg foran lagtempoen i VM-løypa i Bergen, fredag.

Hoelgaard påpeker at han slapp unna uten brudd denne gangen.

Han kjemper i første rekke mot Kristoffer Skjerping, Bjørn Tore Hoem og Sindre Lunke om den siste VM-plassen. Også Lars Petter Nordhaug og Sondre Holst Enger var i utgangspunktet VM-aktuelle, men har begge slitt med virusliknende sykdom, og skal ikke være aktuelle for den siste av ni VM-plasser.

Bystrøm ville i utgangspunktet vært rytteren som skulle ha plassert inn i bakken på de siste rundene. Nå vil trolig Vegard Stake Laengen måtte løse en slik rolle for Stavanger-mannen.

Det er ventet at NCF tar ut 9. mann på det norske laget i løpet av dagen.

Tagget med: , , ,

Les også disse