MUUREN: Sep Vanmarcke på vei opp mot toppen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Vanmarcke med lovende takter: – Plutselig var jeg alene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.02.18 20:20

Del på    

Belgieren godt fornøyd med pallplass i brosteinsåpningen.

Det var Greg Van Avermaet som var på de fleste lepper før starten i Omloop Het Nieuwsblad. Belgieren var den dominante figuren under fjorårets klassikersesong, og hadde også startet årets sesong på strålende vis med etappeseier i Tour of Oman. Da et mer eller mindre samlet felt kom inn i Muur van Geraardsbergen med 16-17 kilometer igjen, var det igjen Van Avermaet de fleste ventet på at skulle gjøre den store akselerasjonen.

Istedenfor var det Sep Vanmarcke som distanserte samtlige på vei opp mot toppen, og med det virkelig fikk vist at han blir en mann å regne med i årets klassikersesong – etter at en krasj i Strade Bianche ødela mye av vårsesongen for belgieren i fjor.

– Vi kom i en stor gruppe inn i Muuren, og jeg visste at jeg måtte gi full gass der for å splitte feltet. Plutselig var jeg alene, men det var for vanskelig å holde seg alene i fronten med motvinden, selv med (Zdenek) Stybar som kom opp, sa han til CyclingPro.net etter målgang.

Les mer: Vil ende seierstørken: – Trygg på at det vil gå

– La oss nå alle glemme 2017 og nyte 2018. Omloop Het Nieuwsblad var en fin start, skrev han selv på Twitter lørdag kveld.

Fornøyd med pallplassering

Vanmarcke ble hentet av Zdenek Stybar i utforkjøringen ned fra Muuren, og like etter kom også en gruppe på elleve ryttere opp til Vanmarcke – hvor blant andre vinneren Michael Valgren satt. Over rittets siste stigning, Bosberg, var frontgruppen redusert til tolv mann.

– Etterpå var ikke samarbeidet veldig bra. Jeg tror det var for mange Astana-ryttere der. Det ble taktisk, og jeg bestemte meg derfor for å gjøre et par forsøk på de siste kilometerne istedenfor å vente på spurten. Jeg håpet at de ville nøle ett sekund, men Stybar kom på hjulet mitt umiddelbart.

– Valgren angrep like etter, og de stoppet opp. Jeg visste umiddelbart at det var det. Jeg kunne ikke angripe igjen på grunn av det forrige angrepet mitt. Jeg ventet på at jeg skulle komme meg igjen, og gikk igjen da de ventet litt. Jeg stivnet litt, siden jeg ikke helt hadde kommet meg etter det forrige angrepet, så en Sky-rytter (Wisniowski) hentet meg igjen, men det er greit. Andre- eller tredjeplass er greit. Det er om å vinne eller havne på pallen. Jeg er på pallen, så det er greit, oppsummerer Vanmarcke.

Van Avermaet fornøyd med beina

Mens Vanmarcke og Wisniowski tok seg av pallplassene bak Valgren, ble resten av gruppa på tolv ryttere slukt av det jaktende hovedfeltet inne på den siste kilometeren. Dermed ble det ingen topplassering for Greg Van Avermaet, som endte nede på en 50. plass. I likhet med Vanmarcke er han klar på at samarbeidet i tetgruppa ikke var av det beste slaget.

– Beina mine var gode, og jeg forsøkte alt jeg kunne for å vinne, men rittsituasjonen og motvinden i avslutningen var ikke ideell for min del, sier han i en pressemelding fra laget.

Som vinner av rittet de to foregående årene var det selvsagt en viss skuffelse over å kun bli nummer 50, men samtidig har man også statistikken som sier at ingen av dem som vinner Omloop Het Nieuwsblad har vunnet Flandern rundt samme år.

– Jeg ville elsket å vinne begge to samme år, men jeg har vunnet Het Nieuwsblad tidligere og ikke Flandern. La oss gjøre det motsatt i år, sier han.

Tagget med: , ,

Les også disse