LANDEVEI OG CX: Går hånd i hånd. I hvert fall for Wout van Aert. FOTO: (c) Tim De Waele

Van Aert sykler Amstel Gold Race og Critérium du Dauphiné

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.01.19 11:17

Del på    

Mener det er ideell oppladning til nasjonale mesterskap.

(procycling.no): Etter at cyclocross-sesongen er over, vender Wout van Aert fokus mot sitt engasjement hos Jumbo-Visma og vårklassikerne.

Programmet vil trolig bestå av Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milano-Sanremo, E3 BinkBank Classic, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Ikke helt ulikt det han kjørte i fjor.

Overfor avisen La Mézière røper han at han også vil gi seg i kast med Amstel Gold Race.

– Etter det løpet (Amstel Gold Race) tar jeg en pause fra klassikerne. Deretter venter høydeleir før jeg skal sykle Critérium du Dauphiné, forteller han ifølge hln.be som henviser til den franske avisen.

Kun to ritt på høstprogrammet

På tross av starten i Brussel er Van Aert tiltenkt en plass i Jumbo-Vismas Tour de France-mannskap, men har i stedet nasjonale mesterskap i bakhodet mot slutten av juni.

– Jeg ser fram til det. Dauphiné. Det blir et nytt ledd i utviklingen min på landeveien, sier van Aert som skal sykle det belgiske mesterskapet i tempo og fellesstart mot slutten av måneden.

I høst avslører han at han blant annet blir å se på startstreken under BinckBank Tour og EuroEyes Cyclassics i Hamburg.

– Det er de eneste to rittene jeg skal kjøre i høst. Bolken består av hvile og trening for å bygge opp formen til en ny cyclocross-sesong, forteller han.