SIKTER MOT OL: Alejandro Valverde. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde hinter om nedkortet Tour og Vuelta

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.01.20 19:26

Del på    

Tokyo-OL i fokus for den spanske veteranen.

(procycling.no): Alejandro Valverde avslører at han kan hoppe av både Tour de France og Vuelta a España i 2020, en sesong der de olympiske lekene i Tokyo og VM i sveitsiske Martigny står i høysetet for den spanske veteranen.

Både OL i Japan og VM i Sveits står for svært kuperte løyper denne sesongen, begge godt egnet for verdensmesteren fra 2018 og den firdobbelte Liège-Bastogne-Liège-vinneren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

39-åringen vil starte sesongen i slutten av januar med en rekke endagsritt under Mallorca Challenge, før han vender blikket mot fastlandet med Volta a la Valenciana og Ruta del Sol, samt Volta a Catalunya i slutten av mars. På planen i april står både Baskerland rundt og Ardennerklassikerne. Mai blir avbrekk og opptrening til Tour de France.

– De som har erfaring er kjent med hvor vanskelig det er å ankomme OL hundre prosent dersom man konkurrerer helt til siste dag i Frankrike, sier Valverde i et intervju med den spanske storavisen Marca.

– Derfor venter trolig en overraskelse; det er planen og jeg tror det også er den beste løsningen, fortsetter Movistar-kapteinen.

OL-traseen i Rio har 4860 høydemetre over 234 kilometer og forserer langs fjellsiden av velkjent Mount Fuji. Kort tid etter starter La Vuelta, som igjen leder inn mot VM.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Samme plan gjelder for La Vuelta. Vi kommer slitne fra Japan og må ha tid til å tilpasse oss. I vueltaen er jeg nok ikke i min beste form, men det blir en forberedelse til VM, sier Valverde.

I VM-løypa i Martigny venter Col de la Petite Forclaz, en stigning på 4,2 km med 10 prosent i snitt, som i herreklassen skal kjøres syv ganger før målgang nedi dalen.

– Det blir en flott utfordring, men siden jeg allerede har vunnet (VM), har jeg mer fokus på OL. Vi tar en utfordring om gangen. OL blir prioritert først, men det blir også andre ting. Jeg vil prøve å komme til Tokyo i best mulig form. VM blir også viktig, men i første omgang fokuserer jeg på lekene. Det er en stor bragd som jeg mangler.

TIL TOPPS: Valverde tar seieren på etappe 7 i årets Vuelta. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde ikledde seg regnbuetrøya gjennom 2019-sesongen. Med 36 topp10-plasseringer kan man trygt si at spanjolen var godt synlig gjennom hele sesongen, selv om de aller største resultatene unnslapp den ellers så seiersvante Murica-rytteren. Valverde sto på podiet i Vuelta a España etter at han tok en etappeseier underveis.

– Det har vært et positivt år; kanskje innkasserte jeg mindre enn forventet, men jeg koste meg underveis, spesielt med verdensmestertrøya på skuldrene.

– Som verdensmester må man finne seg i å ha det travelt, for det er opptrender, turer og intervjuer… mye tid går tapt og det gjør at man må være ekstra disiplinert med tanke på treningen. På den positive siden er det ingen som kan ta fra meg det at jeg har vunnet VM.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse