FLERE DUELLER? Alejandro Valverde utkjempet en spennende duell mot Romain Bardet og Michael Woods under VM i Innsbruck, og kunngjør nå at satsingen vil vare fram mot OL i Tokyo i 2020, og kanskje enda lenger. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Valverde åpner for å satse videre som 40-åring

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.10.18 15:14

Del på    

– Jeg er fremdeles en vinner, sier 38-åringen.

(procycling.no): Som 38-åring ble Alejandro Valverde verdensmester for aller første gang, og Murcia-mannen avslørte at han har ambisjoner om langt flere seirer under et pressemøte i Pamplona i helga som var.

Den 31. desember 2019 går hans nåværende kontrakt med Movistar Team. Men både lagsjef Eusebio Unzue og hovedpersonen selv, regner med at den blir forlenget.

– Det kommer aldri til å bli noe problem (å forlenge Valverdes avtale, vår anm.). Det er mitt lag og jeg ønsker for alt i verden ikke å endre det, uttalte Unzue ifølge Mundo Deportivo.

Sikter mot Tokyo

Movistar-kapteinen er nybakt verdensmester og vant også prestisjetunge Velo d’Or nylig. Han fortalte pressen at han satser lengre enn hans nåværende proffkontrakt strekker seg.

– Jeg har sett for meg at jeg i hvert skal holde på fram til OL i Toyko i 2020, og deretter må man se hvordan kroppen kjennes, sier han.

Les også: Valverde: – Det er medaljen jeg mangler

Valverde var blant favorittene til å vinne OL-fellesstarten i Beijing i 2008, men endte til slutt opp på en 13.-plass. Landsmann Sámuel Sanchez gikk til topps for 10 år tilbake.

Brutale løyper venter

Under lekene i Rio de Janeiro for to år siden, mislyktes han på nytt. Spania hadde Joaquim Rodriguez i medaljekampen, men veteranen kunne ikke hindre at Greg Van Averamet stakk av med gullet, foran danske Jakob Fuglsang og polske Rafal Majka.

I Tokyo venter brutale løypeprofiler. Det dreier seg om totalt 4865 høydemeter fordelt på 234 kilometer. Alle som fulgte med på årets VM i Innsbruck, vet at 38-åringen ikke lar seg skremme av partier med høy stigningsgrad.

– Det kan være aktuelt for meg å forlenge karrieren med enda ett år i 2020. Jeg er sulten på flere seirer, fordi jeg vet at det er mulig å oppnå. Jeg trenger ikke seks til åtte timers treningsøkter. Det er ikke en stor belastning som skal til. Jeg er fremdeles en vinner, sier Valverde.

Spanjolen fyller 39 år i april, neste år. Og dersom han hopper på en ny ettårskontrakt vil han være 40 år gammel under OL i Tokyo.

PS: Alejandro Valverde har stått på startstreken under totalt fem OL, men har ennå ikke tatt en medalje. – Det er medaljen jeg mangler, uttalte han etter VM-seieren i slutten av forrige måned. Les mer om det her!