Prøv Procycling Pluss idag

JOBBER FOR LAGKOMPISENE: Pavel Sivakov og Tao Geoghegan Hart (bildet) har tatt hver sin etappeseier underveis i Tour of the Alps så langt. Med russeren i ledertrøya er Chris Froome nødt til å agere som hjelperytter. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Vaktmester Froome kunne ikke forhindre italiensk seier

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.04.19 15:44

Del på    

Fausto Masnada stanset Sky-dominansen.

(procycling.no): Med ledertrøya på overkroppen, var det Chris Froome som måtte i aksjon for å svare på angrep mot sammenlagtleder Pavel Sivakov under dag tre av Tour of the Alps.

Elie Gesbert (Arkea-Samsic) holdt unna lengst fra dagens brudd, men franskmannen ble kjørt inn da Rafal Majka og Vincenzo Nibali begynte å angripe fra hovedfeltet i den siste bakken opp til mål som var 10 kilometer lang og holdt mellom seks og ni prosent i snitt fram til ’toppen’ rundt fire kilometer fra målstreken.

Froome tok opp jakten på den potensielt dødelige duoen noe som skallet ’feltet’ ned til kun åtte navn nærmere toppen. Her satt Geoghegan Hart, Cataldo, Masnada, Vlasov, Froome, Sivakov, Nibali og Majka .

25-åring angrep på flata

I det flatere terrenget på vei inn mot mål, så Masnada sitt snitt til å angripe for etappeseieren. Androni-Giacattoli-rytteren var ingen trussel for Sky i sammendraget etter at han pådro seg mekanisk mandag og lå omtrent halvannet minutt bak de beste.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ITALIENSK VINNER: Fausto Masnada fra Androni Giocattoli – Sidermec skjønte at han ikke var en markert rytter og utnyttet det til fulle. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Froome agerte, men maktet ikke å ta bakhjulet til 25-åringen før det var for sent.

Geoghegan Hart vant mandagens etappe og den unge briten burde ha gode muligheter til å spurte om seier i en samlet gruppe.

Beholdt ledertrøya

Det var dog ingen vei tilbake på de siste kilometerne når det gjaldt å kjøre inn Masnada, som sammen med Mattia Cattaneo også presset Sky-laget hardt i går, da Sivakov endte opp som etappevinner.

Les også: Nytt Sky-talent med første proffseier

Onsdag tok Geoghegan Hart med seg andreplassen hjem, mens Rafal Majka ble nummer tre.

Sivakov beholdt ledetrøya foran torsdagens 134 kilometer lange etappe mot Cles. Russeren har fremdeles åtte sekunder å gå på i sammendrag målt opp mot Jan Hirt (Astana Pro Team).

Tagget med: , , , ,

Les også disse