TILBAKE SOM TRENER: Reidar Borgersen forsvant ut av trenerteamet til Joker Icopal midt i sesongen, men er nå tilbake igjen. Foto: Team Joker Byggtorget

– Det har vært en utfordrende periode

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.09.18 16:32

Del på    

Borgersen fortsetter i Joker Icopal.

(procycling.no): Tidligere denne sesongen ble trenerne Espen Aareskjold og Reidar Borgersen offer for nedskjæringer i sykkellaget Joker Icopal.

Siden har Aareskjold blitt plukket opp av Uno-X Development Team, der han vil fungere som trener neste år. Borgersen har også vært i kontakt med den ambisiøse kontinentalsatsingen, men gjør nå comeback på trenersiden innenfor Joker Icopal.

– Det som vi har bygd opp i Joker Icopal, betød litt for mye for meg til at jeg ikke skulle jobbe videre med det, sier 38-åringen fra Krokstadelva.

Snakket med konkurrenten

Borgersen har overtatt deler av ansvaret til Gino Van Oudenhove som sportssjef ved WANG Toppidrettsgymnas i Tønsberg denne sesongen.

Dette arbeidet kommer han til å kombinere også i 2019.

Les også: Joker-hegemoniet under kraftig press

Han kan imidlertid også avsløre at han har hatt samtaler med konkurrenten NTG (Norges Toppidrettgymnas).

– Jeg har snakket litt med Even (Andreas Røed, hovedtrener sykkel ved NTG Lillehammer), så jeg var aktuell for en rolle der oppe, uten at vi konkretiserte det.

– Men det ble for tøft å flytte vekk fra Krokstadelva?

– Det ble vanskelig å flytte hjemmefra med tanke på gutta (rytterne i Joker Icopal, vår anm.), så da blir det Krokstadelva videre framover og, sier han.

Store hull må tettes

Sportslig har Joker Icopal hatt en oppløftende sesong, men økonomisk har det gått tyngre.

Foran 2019 vil laget ha sendt både Rasmus Tiller og Carl Fredrik Hagen ut til profflivet, i tillegg har Kristoffer Skjerping og Markus Hoelgaard kunngjort at de vil sykle for Uno-X Development Team.

– Hvordan opplevde du perioden da du ble løst fra kontrakten som trener i Joker Icopal?

– Jeg landet på begge beina på grunn av jobben hos WANG, men det er klart: Det har vært en utfordrende periode for laget. Nå begynner vi å se konturene for satsingen i 2019, og det ser veldig spennende ut. Jeg tror vi kommer til å vinne mange ritt neste år, også.

Sportslig framgang

Borgersen hadde treneransvar for Skjerping, Henrik Evensen, Fridtjof Røinås, Ludvik Aspelund Holstad, Ole Forfang, Iver Knotten og Aksel Fischer Aasheim denne sesongen.

Han er veldig fornøyd med stegene flere av Joker Icopal-rytterne har tatt.

– Vi har vunnet mye, med mange forskjellige ryttere. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen til Henrik Evensen, Carl Fredrik Hagen og Herman Dahl. Også Markus Hoelgaard og Kristoffer Skjerping har tatt nye steg.

– Hvordan ser du på å miste de to sistnevnte til Uno-X?

– Jeg synes jo det er synd. Det er to veldig gode lagspillere som går foran. Vi kommer til å savne dem, samtidig som vi er nødt til å fylle tomrommene. Det har vi ofte klart før, og det må vi gjøre igjen. Heldigvis har vi fortsatt gode ryttere igjen i stallen.

Trenersamarbeid i det blå

Skjerping var raus med lovordene om treneren sin etter at han satte nye temporekorder på 10 og 20-kilometer.

– Du vet du har verdens beste trener når han var mer gira enn meg på å slå sin egen rekord, skrev vestlendingen på Twitter etterpå.

Det er fremdeles uavklart om samarbeidet mellom de to fortsetter på tvers av de to kontinentallagene, men det er i hvert fall ikke Skjerping imot.

– Bør ikke du slutte å la utøverne du trener ta rekordene dine, Borgersen?

– Nei, det skal jeg i hvert fall ikke. Nå har jeg ikke så mange igjen, heller.

– Hvem skal ta rekorden din på 50 kilometer tempo?

– Det blir Andreas Vangstad, neste år, slår tempomesteren fra Krokstadelva fast.

PS: Det er klart at Søren Wærenskjold, Daniel Årnes, Øivind Lukkedal og Kristian Klevjer sykler for Joker-Icopal neste år. Sistnevnte ankommer fra Glåmdal SK, og ble nummer seks i gaterittet under NM i Sandefjord. Han har også stått på podiet under juniorutgaven av Ringerike Grand Prix.