HELT FORAN, OGSÅ I DAG: August Jensen leverte nok et toppresultat på dagens etappe. Foto: Jonathan Näckstrand/Tour des Fjords

– Har ikke vært så nærme tidligere

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.05.17 19:30

Del på    

Seieren nærmer seg for August Jensen.

KOPERVIK (procycling.no): Det begynner å bli en vane. August Jensen som leverer plasseringer med kun ett siffer. Denne ganger var det også faretruende nærme tallet 1.

Tredjeplass ble dagens tall fra Coop-rytteren. I den tekniske finalen i Kopervik var bare Edvald Boasson Hagen og Lars Boom raskere. Dermed gjentok Jensen bedriften fra Norheimsund, der han også besatte det laveste trinnet på podiet.

Tidligere i dag skrev vi om proffkontraktutsiktene til August Jensen. Når han i dag viser seg som stabiliteten selv, minsker ikke det bodøværingens muligheter for å ta et eller to steg opp fra kontinentalnivå.

– Sketchy

Selv synes han dagen var fin, til tross for en noe skummel avslutning

– Det var en fin dag i dag, det var sol, tørt, bruddet fikk ikke så mye tid, og det var ganske kontrollert. Det er en veldig hektisk avslutning, og spesielt de siste kilometerne er sketchy, men det er bare å krige, sa Jensen til procycling.no like etter etappen.

Finalen var altså av det tekniske slaget. Med høy fart, krappe svinger, smale veier og mål på en fartsdump, kan man trygt si at det lå tilrette for action. Til tross for disse variablene, var det relativt disiplinert kjøring i feltet. Kun én velt på de siste tjue kilometerne: Ken-Levi Eikeland gikk ned i en høyresving 19 kilometer før mål.

Jensen posisjonerte seg som vanlig mesterlig avslutningen, som han karakteriserer som «litt ekkel».

– Det var litt ekkelt, man kommer i veldig høy fart. Det virket som at de hadde kostet bra i svingene, sånn at alle overlevde. 

Hyller laget

Coop samlet laget rundt Jensen på dagens etappe, og var med å bidra for å kjøre inn bruddet. Jensen hyller lagets innsats på den vakre strekningen fra Odda til Kopervik.

– Laget gjør en sinnsykt god jobb, de får meg frem på alle de tekniske partiene. Jeg må få lov til å skryte av dem. Jeg kunne sitte å dirigere dem, og de gjorde akkurat som jeg sa.

Seieren kommer dog stadig nærmere for 25-åringen. Som en ekte vinnerskalle bør, var han ikke helt fornøyd med å ikke nå helt opp i dag heller.

– Når jeg er såpass nært som jeg er i dag, så føles det ekstra kjipt. Jeg har ikke vært så nærme tidligere som jeg var i dag. Jeg følte jeg bommet litt på de siste svingene, men Edvald var rask, konkluderer Jensen. 

 

Tagget med: , ,

Les også disse