Norges neste proff? August Jensen nærmer seg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Ingen tvil om at lag vil være interesserte i ham

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.05.17 15:41

Del på    

August Jensen nærmer seg proffkontrakt etter imponerende resultatrekke.

(procycling.no): En rytter som virkelig har vist seg frem i vårens høydepunkt på den norske sykkelkalenderen, er August Jensen. I Tour of Norway var niendeplass hans svakeste etapperesultat, og bodøværingen ble nummer fem sammenlagt.

I Tour des Fjords har Jensen åpnet med to tilsvarende solide resultater. Sjetteplass på etappen til Førde og tredjeplass i Nordheimsund er fasiten etter to etapper. I ettermiddag venter en ny sjanse når det muligens går mot spurt i Kopervik.

Disse resultatene blir lagt merke til hos Coop-rytteren. 25-åringen, som egentlig ble proff i vinter, har definitivt som mål å ta steget opp etter årets sesong, men akkurat i disse hektiske rittdager, er fokuset på rett plass.

– Midt oppi Norway og Fjords, tenker jeg ikke så mye på å reise ut, da er det rittet som er i fokus. Det andre for heller komme litt av seg selv, tenker jeg. Det er jo store ritt. Det er lag på startstreken som jeg absolutt kunne tenke meg å kjøre på neste år, så da er det ikke galt at resultatene kommer som de gjør, sier Jensen til procycling.no før den tredje etappen av Tour of Norway.

Flytsone

Jensens sportsdirektør i Coop, Olav Aleksander Benjaminsen, er naturligvis godt fornøyd med å ha en resultatgarantist som Jensen på laget. Jensen har vært på kontinentalnivået i flere år, og levert jevnt gode prestasjoner de siste årene. Benjaminsen omtaler eleven sin som en ringrev, og påpeker at erfaringen hans gjør ham mer selvsikker i finalene.

– Nå får han stort sett de hjulene han vil i finalen, og han kjører klokt underveis. Han er virkelig i flytsonen nå, poengterer Benjaminsen ovenfor procycling.no.

– Er han klar for større oppgaver?

– Jeg tror at hvis han hadde fått tilbudet, så hadde han taklet det fint. Så får vi se hvem som eventuelt viser interesse. Det er ikke noe konkret akkurat nå, men folk får det med seg når man kjører såpass bra over så mange etapper som han har gjort nå, så vi får se.

Gino: – Han trenger en seier

En som har lang erfaring med å få ryttere ut i proffverdenen fra kontinentalnivå, er Gino Van Oudenhouve. Joker Icopals belgiske sportsdirektør er blant dem som lar seg imponere av Jensens prestasjoner, men bedyrer at han trenger en stor seier for virkelig å vise seg frem for de større lagene.

– Det er imponerende det han får til, han er en bra rytter og klarer å plassere seg der gang på gang, men det er mer som skal til. Jeg tror ikke WorldTour-lagene sitter og ser på hvem som blir fem og seks hele tiden. Han må nok vinne en etappe, men hvis han da vinner en etappe eller sammenlagt i Tour des Fjords, så kommer de til å sjekke ham og se: «å, fy faen, sjekk de resultatene!». Jeg tror han ligger akkurat under skorpen, men hvis han klarer å komme ut av det, er det ikke noe som helst tvil om at lag vil være interesserte i ham.

– Hadde det hjulpet med en seier, August Jensen?

– Ja, det hadde jo hjulpet veldig. Heldigvis har jeg en seier fra Frankrike, så jeg står ikke på null.

Jensen vant nemlig den siste etappen av Tour du Loir Et Cher i år. Om han klarer å doble antall triumfer på dagens etappe fra Odda til Kopervik, gjenstår å se. Etappen kan du følge LIVE her på procycling.no, ved å trykke på denne linken.

Tagget med: , ,

Les også disse