Prøv Procycling Pluss idag

ANSATT HOS UNO-X: Arne Gunnar Ensrud har blant annet trent Tobias Foss og Rasmus Tiller gjennom NTG-studiene deres på Lillehammer. Foto: Even Emberland, www.procycling.no

- Det hadde vært kult å kjøre VM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.09.16 12:00

Del på    

Tobias Foss velger heller tidlig sesongslutt.

(procycling.no): Tobias Foss leder an neste bølge av talentfulle Lillehammer CK-syklister som nå er klar for å ta steget ut i kontinentallagene.

Årets sesong startet med landslagsoppdrag under Gent-Wevelgem. Det fortsatte med ZLM Tour, før han viste fram at han også kunne klatre med 11.-plass i sammendraget under Giro della Valle d’Aosta.

Han ble også tatt ut til Tour de l’Avenir og EM, men deretter valgte landslagssjef Stig Kristiansen å utelate ham fra U23-landslaget som skal til Qatar i starten av oktober.

– Jeg har hatt en god dialog med både Stig og treneren min, Arne Gunnar Ensrud. Jeg kunne fint ha klart å kjøre VM. Vi safer litt og er på den sikre siden slik at jeg skal risikere ikke å brenne meg ut for tidlig. Vi har også en liten baktanke slik at jeg kommer igang med treningen til rett tid, i stedet for å utsette det en måned, sier Foss til procycling.no.

– Bruker kreftene riktig

Neste sesong tar 19-åringen fatt på sin første sesong hos Team Joker Byggtorget. Da kommer sesongstarten trolig allerede i første halvdel av mars måned.

– Jeg gleder meg masse. Jeg har ikke fått noe tøy ennå, og gleder meg bare til det. Jeg har vært i et godt miljø og en bra gjeng i Lillehammer CK, men jeg gleder meg også til å bli en del av en ny treningsgruppe, sier Foss.

– Hva synes du om måten Joker sykler ritt på?

– Det laget er de sterkeste blant de sterke, men det er ikke sikkert rytterne der er blant dem som tester høyest for det. De kjører på en veldig moden måte og bruker kreftene på riktig måte. Det gjør dem vanskelige å knekke og gjør seg utslag i en rekke imponerende resultater. Det er helheten i måten de kjører ritt på som er viktig, og der treffer de veldig bra.

Tror på norsk VM-medalje

Foss har i stor grad hatt Joker-syklister rundt seg på U23-landslaget også. Der har Kristoffer Halvorsen, Ole Forfang, Amund Grøndahl Jansen og Anders Skaarseth vært sentrale.

Til VM får kvartetten selskap av Rasmus Tiller og Fridtjof Røinås.

Det blir ikke bare enkelt å se lagkameratene kjempe om VM-medaljer hjemme i stua på Lillehammer.

– Det er litt kjipt å være hjemme, fordi det ligger an til at blir et veldig bra resultat for Doffen (Kristoffer Halvorsen, vår anm.). På en god dag kunne jeg kanskje blitt topp 10 på tempo, men i fellesstarten hadde jeg uansett kjørt som hjelperytter for Doffen.

– Hvordan har det vært å kjøre med denne gjengen i år?

– Det har vært kult. Det er en bra gjeng med rimelig bra trøkk. Det er godt miljø innad i laget og det har vært en artig sesong, sier Foss.

Flere tar steget til kontinivå

Som klubbrytter for Lillehammer CK har også Foss hatt en god sesong. På laget er det spesielt Rasmus Tiller som har vist seg fram med blant annet NC-seier i Sandnes.

Foss vil gjerne fortsette samarbeidet med trener Ensrud i Joker, og har bare lovord om miljøet han nå forlater.

– Det begynner å bli bra trøkk på Lillehammer nå. Vi har kanskje ikke de råeste resultatene, men jeg synes vi har kjørt bra. Det er en del ryttere som går over til kontinentallag nå, så det gror godt på Lillehammer.

Lagkompis Tiller skal også til Joker neste sesong, mens Ludvik Aspelund Holstad har skrevet under for Team Sparebanken Sør. Det er også klart at Hans Kristian Rudland går til Uno-X Hydrogen Development Team.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse